Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

ΕΚΤΟΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΓΙΑ 1.000 ΜΙΛΙΑ!

Click on the slide!
Κάθε ώρα που περνάει, το μυστήριο με το χαμένο Boeing 777 της Malaysia Airlines αντί να φτάνει κοντά στη λύση του, περιπλέκεται όλο και περισσότερο.
Τέσσερις ημέρες μετά την εξαφάνιση του αεροπλάνου από τις οθόνες των ραντάρ, οι έρευνες συνεχίζονται, ενώ όλα τα ενδεχόμενα για την τύχη του εξετάζονται, με το στο σενάριο της τρομοκρατίας να παραμένει στο τραπέζι.

Για απόκλιση 1.000 μιλίων του αεροσκάφους από την προκαθορισμένη πορεία του, έκανε λόγο επισήμως η πολεμική αεροπορία της Μαλαισίας, σύμφωνα με το BBC. O πιλότος δεν έδωσε σήμα ως όφειλε.

Το τελευταίο στίγμα που έδωσε το μοιραίο Boeing πριν χαθεί από τα ραντάρ την περασμένη Παρασκευή το βράδυ, καταγράφηκε στα στενά της Μάλακα διευκρίνισαν οι αρχές της Μαλαισίας, σε μεγάλη απόσταση από το σημείο όπου είχε την τελευταία επικοινωνία με την Πολιτική Υπηρεσία Ελέγχου Εναέριας Κυκλοφορίας.

Τα Στενά της Μάλακα —ένας από τους πιο κομβικούς και πολυσύχναστους διαύλους της ναυσιπλοΐας στον κόσμο— βρίσκονται κατά μήκος της δυτικής ακτής της Μαλαισίας.



«Άλλαξε κατεύθυνση μετά την Κότα Μπάρου και κατέβηκε σε χαμηλότερο ύψος. Μπήκε στα Στενά της Μάλακα», είπε μία πηγή στο Reuters, ο που έχει γνώση των ερευνών.

Αντικρουόμενα σενάρια

Καθώς ακόμη δεν έχουν βρεθεί τα συντρίμμια ή η άτρακτος του αεροσκάφους, οι αρχές δεν μπορούν να αποκλείσουν ακόμη κανένα ενδεχόμενο σχετικά με την τύχη του Boeing 777, αν και οι απόψεις φαίνεται πως είναι αντικρουόμενες.

Η μεν Ιντερπόλ υποστηρίζει ότι δεν θεωρεί πως η εξαφάνιση του αεροσκάφους συνδέεται με την τρομοκρατία.

«Όσο περισσότερες πληροφορίες λαμβάνουμε, τόσο περισσότερο τείνουμε να καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι δεν πρόκειται για γεγονός που συνδέεται με την τρομοκρατία», δήλωσε εκπρόσωπος της υπηρεσίας.

Ωστόσο, η CIA φαίνεται πως διατηρεί το εν λόγω σενάριο στο τραπέζι, καθώς ο διοικητής της μυστικής υπηρεσίας, δήλωσε σήμερα ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο η εξαφάνιση του αεροπλάνου να οφείλεται σε τρομοκρατική επίθεση.

«Δεν μπορούμε να απορρίψουμε καμία θεωρία», δήλωσε ο Μπρέναν στη διάρκεια μιας σπάνιας δημόσιας τοποθέτησής του. Όμως παράλληλα σημείωσε ότι «καμία υπόθεση δεν έχει επιβεβαιωθεί ή τεκμηριωθεί».

Δημοσιεύτηκαν οι φωτογραφίες των ύποπτων επιβατών

Σε κάθε περίπτωση, δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα τα στοιχεία των δύο επιβατών που μπήκαν στην πτήση των Malaysia Airlines με κλεμμένα διαβατήρια.

Πρόκειται για τον 19χρονο Ιρανό Pouria Nour Mohmammad Mahrdad. Ο ίδιος δεν είχε εμπλοκή με τρομοκρατική οργάνωση, ζητούσε άσυλο και ήθελε να πάει στη Γερμανία.



Ο δεύτερος επιβάτης που ταξίδεψε με κλεμμένο διαβατήριο, σύμφωνα με την Interpol, είναι ο 29χρονος Ιρανός Delavar Seyed Mohammadreza, ο οποίος όπως ανακοίνωσε η σουηδική αστυνομία, σκόπευε να πάει στη Σουηδία, για να ζητήσει άσυλο.

Και οι δύο είχαν μπει παράνομα στη Μαλαισία στις 28 Φεβρουαρίου. Να σημειωθεί ότι οι Ιρανοί δεν χρειάζονται βίζα για να μεταβούν στη Μαλαισία ως τουρίστες, γεγονός που καθιστά τη χώρα αυτή της Ασίας το πέρασμα που προτιμούν όσοι επιθυμούν να φύγουν από την Ισλαμική Δημοκρατία.

Τα εισιτήριά τους αγοράσθηκαν την Πέμπτη από δύο ταϊλανδικά τουριστικά πρακτορεία στο θέρετρο Πατάγια. Τα είχε κλείσει ένας άνδρας ονόματι Άλι Καζέμ, ο οποίος τηλεφώνησε από ιδιωτικό αριθμό στο Ιράν, δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας της Πατάγια.

Τα δύο εισιτήρια πληρώθηκαν σε ταϊλανδέζικα μπατ από έναν άλλο Ιρανό ο οποίος διατηρεί στο θέρετρο κατάστημα που κορνιζάρει φωτογραφίες.

ΠΗΓΗ...http://www.briefingnews.gr/

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...