Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΔΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ. ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΑΝ 126 ΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΘΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ!

Αυτό είναι το μεγαλύτερο δέντρο στον κόσμο: Χρειάστηκε 126 λήψεις για να φωτογρα

Είναι γνωστό ότι οι σεκόγιες είναι τα μεγαλύτερα δέντρα στον κόσμο. Ωστόσο, ο συγκεκριμένος εκπρόσωπος του είδους πραγματικά ξεπερνάει κάθε προηγούμενο.
Ο επονομαζόμενος «Πρόεδρος» βρίσκεται στο Εθνικό Πάρκο της Νεβάδα, έχει ηλικία 3.200 ετών και ύψος 74 μέτρα, ενώ πάνω του βρίσκονται 2 δισεκατομμύρια φύλλα.
Οι φωτογράφοι του National Geographic χρειάστηκε να τραβήξουν 126 διαφορετικές λήψεις για να το φωτογραφίσουν ολόκληρο και στη συνέχεια τις συνέθεσαν, σε ένα αφιέρωμα που χρειάστηκε πέντε σελίδες του περιοδικού, για να φιλοξενηθεί.
Το συγκεκριμένο δέντρο δεν είναι το υψηλότερο στον κόσμο, αφού τα πρωτεία κατέχει ένα ερυθρόδεντρο στην Καλιφόρνια με ύψος 116 μέτρα -ωστόσο είναι σίγουρα ένα από τα μεγαλύτερα και γηραιότερα που υπάρχουν.
Οπως εξηγεί ο Στιβ Σίλετ από το Πανεπιστήμιο του Χάμπολτ Στέιτ: «Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν άλλα δέντρα με μεγαλύτερους κορμούς, όμως, όταν κανείς συνυπολογίσει όλο τον όγκο ξύλου -πέρα από τον κορμό- όλα τα κλαδιά, τα φύλλα και τη βιομάζα που υπάρχουν σε αυτό, τότε αυτό είναι ενδεχομένως το μεγαλύτερο». 







ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...