Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Η ΠΙΟ ΔΙΑΣΗΜΗ ΛΕΞΗ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ 175 ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΑΡΞΗΣ.

Η πιο διάσημη λέξη γιορτάζει 175 χρόνια ύπαρξης
Μόλις... 175 χρόνια συμπληρώθηκαν από τότε που το ΟΚ -ή, όπως το προτιμούν κάποιοι, okay- εμφανίστηκε για πρώτη φορά ως δημοσιευμένη λέξη και συγκεκριμένα στη δεύτερη σελίδα της εφημερίδας «Boston Morning Post», που τότε ήταν μία από τις μεγαλύτερες σε κυκλοφορία στις ΗΠΑ, αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο.
«Θεωρώ ότι το ΟΚ θα πρέπει να εορτάζεται με παρελάσεις και πανηγυρικούς λόγους» λέει ο Άλαν Μέτκαλφ, καθηγητής Αγγλικών στο Ιλινόις, ο οποίος θεωρείται αυθεντία σε ολόκληρο τον κόσμο στην ιστορία και την έννοια του ΟΚ.

Στο βιβλίο του με τίτλο «ΟΚ: Η Απίθανη Ιστορία της Σπουδαιότερης Λέξης της Αμερικής» (2001), ο Μέτκαλφ χαρακτηρίζει το ΟΚ «την πιο πολύ χρησιμοποιημένη στον γραπτό ή προφορικό λόγο λέξη στον πλανήτη», η οποία χρησιμοποιείται συχνότερα από τη λέξη «Coca Cola» ή από το «μα-μά» που προσπαθούν να αρθρώσουν τα βρέφη.

Το λεξικό Oxford στην ιστοσελίδα του απορρίπτει ότι το ΟΚ προέρχεται από την σκωτσέζικη έκφραση «och aye», την ελληνική «όλα καλά» ή από τη γαλλική «aux Cayes» («ο Κέι»), ένα διάσημο λιμάνι της Αϊτής που φημίζεται για το ρούμι του.

Το λεξικό υποστηρίζει μία θεωρία, με την οποία συμφωνεί και ο Μέτκαλφ, ότι δηλαδή πρόκειται για συντομογραφία της έκφρασης «orl korrekt», που προέρχεται από το «all correct». Τη δεκαετία του 1830 θεωρούνταν ιδιαίτερα αστεία η σκόπιμη παραποίηση της ορθογραφίας μίας λέξης.

Τα εύσημα για τον εντοπισμό της πρώτης γραπτής χρήσης του ΟΚ πηγαίνουν στον Άλεν Ουόκερ Ριντ, καθηγητή του Πανεπιστημίου του Κολούμπια, ο οποίος πέθανε το 2002 αφού αφιέρωσε μεγάλο μέρος της ζωής του ασχολούμενος με τη λέξη ΟΚ.

ΠΗΓΗ...http://www.briefingnews.gr/

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...