Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Η ΤΑΞΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΕΡΓ.ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 9 ΑΠΡΙΛΗ

ΤΑΞΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
Στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

Δελτίο Τύπου

         Την Τετάρτη 26 Μαρτίου συγκλήθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Γιαννιτσών, με πρώτο ζήτημα την Απεργία στις 9 Απρίλη.
         Η Ταξική Αγωνιστική Ενότητα, οι ταξικές δυνάμεις μέσα στο Συμβούλιο, υπερασπιστήκαμε την απεργία και την προάσπισή της, προτείνοντας να προχωρήσουμε στην οργάνωσή της στο πλευρό του ΠΑΜΕ και με το αγωνιστικό πλαίσιο που πρότειναν οι δυνάμεις του μέσα στη ΓΣΕΕ.
         Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Γιαννιτσών, Γιώργος Βουδούρης, επισήμανε ότι διαφωνεί με την προκήρυξη της απεργίας, αφού αυτή δεν θα έχει επιτυχία, όπως προέβλεψε.     
        Ο Γραμματέας της Διοίκησης, Σαράντης Χρυσογωνίδης, επιτέθηκε στο ΠΑΜΕ και στους εργαζόμενους, με την κατηγορία ότι ευθύνονται για τα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα που προωθούνται.
       Ωστόσο, ψηφίστηκε και από τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ που εκπροσωπούνται στη ΓΣΕΕ από διαφορετικές παρατάξεις - όμως κατεβαίνουν στο Εργατικό Κέντρο σε κοινό ψηφοδέλτιο -  η συμμετοχή στην απεργία, χωρίς όμως να υπάρχει συγκεκριμένο πλαίσιο, όπως ακριβώς έγινε και με την προκήρυξη απεργίας από την ίδια τη ΓΣΕΕ.
      Η απεργία προκηρύχθηκε με αντίθετη την ΠΑΣΚΕ και με ψήφους από τις άλλες παρατάξεις, με διαφορετικό όμως πλαίσιο. Η ΠΑΣΚΕ αντίθετη με την απεργιακή κινητοποίηση θεωρεί ότι έτσι, με τη συμμετοχή των εργαζομένων σε μία απεργία αυτή τη στιγμή θα εμποδιστεί νέα υπογραφή για νέα ΕΓΣΣΕ. Αυτή η στάση θυμίζει πολύ τη στάση που κράτησε χρόνια τώρα η διοίκηση του Σωματείου της Ελληνικής Υφαντουργίας στα Γιαννιτσά και ξέρουμε όλοι που οδήγησε αυτή η τακτική.  Η ΔΑΚΕ θεωρεί τελειωμένη υπόθεση την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, αφού δεν μπορούν να υπάρξουν αυξήσεις, λέει, εξαιτίας του νομοθετικού πλαισίου. Η Αυτόνομη Παρέμβαση τα παραπέμπει όλα στην αλλαγή κυβέρνησης, αυτή του ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή, και πως αν αυτό γίνει, τότε όλα θα αλλάξουν υπέρ της εργατικής τάξης. Προετοιμάζει το νέο τύπο εργοδοτικού συνδικαλισμού. Στην ίδια κατεύθυνση δηλαδή που κινείται και η  ΑΔΕΔΥ (όπου πλειοψηφούν οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ ), που μετά από πιέσεις των ταξικών δυνάμεων θα συμμετέχει στην απεργία στις 9 Απρίλη τελικά.
       Η Ταξική Αγωνιστική Ενότητα και οι δυνάμεις της μέσα στο Εργατικό Κέντρο Γιαννιτσών, αταλάντευτα συμπορευόμαστε με τις ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ και καλούμε όλους τους συναδέλφους να κάνουν υπόθεση δική τους τη μάχη αυτής της απεργίας, γιατί ακόμα μια φορά επιβεβαιωνόμαστε στις εκτιμήσεις μας για τη ΓΣΕΕ, που μόλις λίγες μέρες πριν την απεργία,  σε συνεργασία με το ΣΕΒ υπέγραψε απαράδεκτη συμφωνία, την οποία και πάλι ονομάζει σύμβαση, ξεπουλώντας για άλλη μια φορά τους εργαζόμενους.
      Συμπορευόμαστε με το ΠΑΜΕ γιατί και  απ’ αυτή τη συμφωνία επιβεβαιώνονται οι εκτιμήσεις του  για την ανασύνταξη του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος. Προκύπτει επιτακτική ανάγκη οι εργαζόμενοι να πετάξουμε από τα συνδικάτα τέτοιες ηγεσίες. Να πάρουμε μαζικά μέρος στην Απεργία στις 9 Απρίλη, σε κοινό αγώνα με τον δημόσιο τομέα, στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ. Απαντώντας έμπρακτα στο ΣΕΒ και τη ΓΣΕΕ που για να την υπονομεύσουν άρον - άρον υπέγραψαν τέτοια αθλιότητα.
Στις 9 ΑΠΡΙΛΗ AΠΕΡΓΟΥΜΕ, για να διεκδικήσουμε αποφασιστικά:
·     Να πάρει πίσω η κυβέρνηση το νόμο για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, να επανέλθει η υποχρεωτικότητά τους και να υπογραφεί ΕΓΣΣΕ με επαναφορά των μισθών στα 751 ευρώ ως βάση για διαπραγμάτευση. Να σταματήσει το άθλιο καθεστώς των ατομικών συμβάσεων και ο απαράδεκτος διαχωρισμός στους μισθούς των εργαζομένων με βάση την ηλικία.
·     Να μην καταργηθούν τα ήδη πετσοκομμένα οικογενειακά επιδόματα, τα επιδόματα μητρότητας και τα άλλα επιδόματα του ΟΑΕΔ, ως συνέπεια της νέας μείωσης των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών.
·     Να αυξηθούν τα επιδόματα ανεργίας. Να απλοποιηθούν οι διαδικασίες και να δίνονται σε όλους τους άνεργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να καταργηθούν όλα τα δουλεμπορικά γραφεία. Όλοι οι άνεργοι να έχουν δωρεάν ιατρική, νοσηλευτική και φαρμακευτική φροντίδα, δωρεάν μεταφορές. Ουσιαστικά μέτρα προστασίας της μητρότητας, επαναφορά του επιδόματος τοκετού για όλες τις γυναίκες.
·     Να σταματήσει η άγρια εκμετάλλευση των εργαζομένων στα άθλια και κακοπληρωμένα προγράμματα απασχόλησης.
·     Να μπει φρένο στις συζητήσεις για την απελευθέρωση των απολύσεων που προετοιμάζουν. Καμιά απόλυση στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Να ανακληθούν οι ως σήμερα απολύσεις στο δημόσιο τομέα και να δοθούν κονδύλια για την κάλυψη των αναγκών στην Παιδεία, στην Υγεία και την Πρόνοια.
·     Αποκλειστικά Δημόσια - Δωρεάν Υγεία και Παιδεία.
·     Να σταματήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις και η ανατροπή των εργασιακών σχέσεων που επιφέρουν. Να γίνουν τα μονοπώλια λαϊκή περιουσία
·     Να σταματήσουν τώρα όλα τα χαράτσια είτε της ΔΕΗ είτε της εφορίας. Να σταματήσει κάθε κατάσχεση και πλειστηριασμός στα σπίτια του εργαζόμενου λαού.
·     Να σταματήσει κάθε συζήτηση για παρέμβαση του κράτους και των εργοδοτών στη συνδικαλιστική δράση και στο δικαίωμα της απεργίας.

Με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα, διεκδικούμε μαχητικά και με το κεφάλι ψηλά. Δυναμώνουμε τις ταξικές δυνάμεις.
Με πίστη στον οργανωμένο αγώνα, απομονώνουμε όλους αυτούς που μας απομονώνουν.

Συμμετέχουμε στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στα ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ, στην Πλατεία ΕΠΟΝ, στις 11π.μ.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...