Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

ΚΙ ΟΜΩΣ, ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΞΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ BIC.

Click on the slide!

Τα ξυραφάκια τύπου BIC, τα οποία παράγονται στην Ελλάδα φαίνεται πως έχουν «τρυπώσει» στα σπίτια των Αμερικανών, καθώς καταλαμβάνουν την πρώτη θέση στις εξαγωγές στις ΗΠΑ.
Σύμφωνα με επεξεργασμένα από το Γραφείο Οικονομικών και εμπορικών Υποθέσεων του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη και αμερικανικά στατιστικά στοιχεία του 2013, τα οποία πρόσφατα δημοσιοποιήθηκαν από το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ και την Στατιστική Υπηρεσία, οι εξαγωγές σε ξυραφάκια τύπου BIC ανήλθαν σε αξία 106 εκατ. δολ. καταγράφοντας άνοδο της τάξεως του 25,5% σε σχέση με το 2012.

Τη δεύτερη θέση των εξαγωγών στις ΗΠΑ καταλαμβάνουν οι επιτραπέζιες ελιές αξίας 101,86 εκατ. δολαρίων σημειώνοντας άνοδο 8,5%. Στη συνέχεια ξεχωρίζουν τα φύλλα αλουμινίου πλάτους άνω των 0,2 mm με αξία 59,88 εκατ. δολαρίων (άνοδος 29,3%).

Ακολουθούν οι σωλήνες μεγάλης διατομής της ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΕΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ Α.Ε που προορίζονται για αγωγούς μεταφοράς φυσικού αερίου- με αξία 55,72 εκατ. έναντι 115,86 εκατ. (σημαντική πτώση 51,9 %), οι συσκευές προστασίας ηλεκτρονικών κυκλωμάτων με αξία 46,83 εκατ. (άνοδος 17,5%), τα αεροσκάφη και μέρη αυτών - υποκατασκευαστικό έργο της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ Α.Ε.- με 36,25 εκ. (οριακή πτώση 0,5%), το τσιμέντο τύπου PORTLAND με αξία 30,31 εκ. (άνοδος 12,1%) και το παρθένο ελαιόλαδο με αξία 28,25 εκ. (άνοδος 57,8 %). Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν οι χαλκοσωλήνες (κατά κύριο λόγο της ΧΑΛΚΟΡ) με αξία 22,84 εκ. (άνοδος 187,9%) και οι μεταβλητές αντιστάσεις (ροοστάτες και ποτενσιόμετρα) με αξία 26 εκ. (άνοδος 74,9%).

Η δεύτερη δεκάδα, πάντα με βάση την συνολική αξία εξαχθέντων, απαρτίζεται από τις κονσέρβες ροδάκινων με αξία 24,9 εκατ. (άνοδος 40%), τα γαλακτοκομικά προϊόντα -προεξαρχούσης της φέτας- με αξία 24,19 εκ. (+6%), τα ρυμουλκούμενα ή ημι-ρυμουλκούμενα οχήματα με 23,6 εκ. (-30,5%), διάφορα ορυκτέλαια αξίας 24,19 εκ. (-17,9%), τα ιχθυηρά -κυρίως τσιπούρα- με αξία 19 εκ. δολ (+12,2%), τα μάρμαρα -ακατέργαστα και κατεργασμένα- με αξία 18,5 εκ. (+54,4%), πομποί και κεραίες αξίας 16,9 εκ. δολ, και, τέλος ανόργανα ορυκτά (βερμικουλίτης, περλίτης και χλωρίτες) συνολικής αξίας 15,88 εκ. δολ. (+7,1%).

Σε ότι αφορά τη σύνθεση των εξαγωγών μας στις ΗΠΑ το παρελθόν έτος, την πρώτη θέση καταλαμβάνουν τα πάσης φύσεως τρόφιμα (22%) ακολουθούμενα από τον ηλεκτρονικό και ηλεκτρολογικό εξοπλισμό (17%) και τα ξυραφάκια τύπου BIC (16%).

Συγκρίνοντας τις ελληνικές εξαγωγές στις ΗΠΑ με τις αντίστοιχες αμερικανικές εξαγωγές στη χώρα μας, παρατηρείται ότι - σε χρηματικούς όρους- οι ελληνικές εξαγωγές υπερβαίνουν τις αντίστοιχες αμερικανικές κάθε μήνα του παρελθόντος έτους με εξαίρεση τον Απρίλιο. Ως αποτέλεσμα των ανωτέρω, το εμπορικό πλεόνασμα της χώρας μας έναντι των ΗΠΑ διευρύνθηκε, φθάνοντας τα 216,9 εκ. δολάρια έναντι 182 εκ. το 2012.


ΠΗΓΗ...http://www.briefingnews.gr/

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...