Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

"ΤΟ ΓΑΛΑ ΚΑΙ Η ΤΕΛΙΚΗ ΒΟΛΗ ΣΤΟΥΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ". ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΑΡΜΠΑΓΙΑΝΝΗ.


ΤΟ ΓΑΛΑ ΚΑΙ Η ΤΕΛΙΚΗ ΒΟΛΗ ΑΠΟ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΚΑΙ ΣΚΟΡΔΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ.

 Του δικηγόρου Κωνσταντίνου Μπαρμπαγιάννη.

Τον τελευταίο μήνα υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από τον Υπουργό και τον υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Χατζηδάκη και Σκορδά να επιτραπεί η εισαγωγή στη χώρα μας γάλακτος μακράς διαρκείας χάριν του οποίου θα αφαιρεθεί η λέξη ΦΡΕΣΚΟ από την συσκευασία. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα πρώτον να μην γνωρίζουμε τι θα πίνουμε, δεύτερον η ανάπτυξη η οποία θα βασιζόταν στον πρωτογενή τομέα να μην έρθει ποτέ, τρίτον την μείωση μόνο 0,05 λεπτών ανά λίτρο γάλακτος στο ράφι για τον καταναλωτή και τέταρτον την σταδιακή συρρίκνωση και καταστροφή εν συνεχεία της Ελληνικής κτηνοτροφίας.
Την ίδια ώρα οι ξένες γαλακτοβιομηχανίες που εδρεύουν στη χώρα μας τρίβουν τα χέρια τους καθώς έχοντας ήδη την μερίδα του λέοντος, θα δουν τα κέρδη τους να αυξάνονται καθώς δεν θα απορροφούν το Ελληνικό γάλα αλλά θα προβούν σε μεγαλύτερες εισαγωγές γάλακτος από ευρωπαϊκές χώρες.
Τι επιδιώκει ο κ. Χατζηδάκης, δεν ακούει τους πολιτικά προϊστάμενούς του οι οποίοι θέλουν να στηρίξουν την γεωργία και την κτηνοτροφία; Η πολυπόθητη ανάπτυξη από που θα έρθει αν ο κάθε Υπουργός δεν κάνει σωστά την δουλειά του στηρίζοντας πάνω απ' όλα τα προϊόντα της πατρίδας του;
Ο ίδιος δε ανέφερε (ο Υπουργός) ότι η τιμή του γάλακτος θα πέσει 5% δηλαδή από το 1,00 ευρώ περίπου θα πωλείται 0,95 λεπτά και το κέρδος ποιο θα είναι για τους Έλληνες κτηνοτρόφους ; Μα φυσικά κανένα απλά θα οδηγήσει την Ελληνική κτηνοτροφία σε βάθος χρόνου σε αφανισμό. Ήδη με βάση τα στοιχεία του ΕΛΟΓΑΚ ο αριθμός των Ελλήνων κτηνοτρόφων μειώθηκε αρκετά.

Θα πρέπει να μας πουν οι κύριοι Χατζηδάκης και Σκορδάς (Υπουργός και Υφυπουργός) αν θα συνεχίσουν να είναι απέναντι από τον Έλληνα κτηνοτρόφο ή αν θα βοηθήσουν αυτόν τον τόπο τον Έλληνα κτηνοτρόφο και όχι τις ξένες εταιρίες.

Έδεσσα 4/3/2014
Κώστας Μπαρμπαγιάννης
Δικηγόρος.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...