Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

ΤΑΡΑΜΟΚΕΦΤΕΔΕΣ: ΤΑ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΤΗΣ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗΣ.



Το κεφτεδάκι της σαρακοστής δεν έχει κιμά και αυγό, αλλά αρωματικό ταραμά, σκόρδο και μυρωδικά. Δοκίμασέ το και θα το λατρέψεις από την πρώτη μπουκιά. Προτείνουμε αραβοσιτέλαιο για να μην τραβήξουν πολύ λάδι και γίνουν βαριοί.

Συστατικά
250 γρ. ταραμά άσπρο ή κόκκινο ή συνδυασμό
300 γρ. ψωμί ξερό, μουσκεμένο και καλά στυμμένο
1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
2 φρέσκα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
2 κ. σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
3 κ. σ. άνηθο, ψιλοκομμένο
3 κ. σ. αραβοσιτέλαιο 
2 κ. σ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Λίγο πιπέρι
Aραβοσιτέλαιο για τηγάνισμα
Aλεύρι για το τηγάνισμα

Τρόπος μαγειρέματος
Σ᾿ ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το αραβοσιτέλαιο και όταν ζεσταθεί, ρίχνουμε τα κρεμμύδια και τα κρεμμυδάκια. Τα σοτάρουμε μέχρι να γυαλίσουν, τα αποσύρουμε απ᾿ τη φωτιά και τ᾿ αφήνουμε να κρυώσουν.

Μουσκεύουμε τον ταραμά σε ένα μπολ με νερό για 15 λεπτά. Τον σουρώνουμε καλά με ένα ψιλό σουρωτήρι και τον βάζουμε σε ένα μπολ (το νερό το πετάμε).

Μουσκεύουμε σε μπόλικο νερό το ψωμί (καλύτερα χωριάτικο). Το στραγγίζουμε, το στύβουμε καλά και το τρίβουμε με το χέρι μας στο μπολ με τον ταραμά.

Έπειτα προσθέτουμε τα σοταρισμένα κρεμμύδια, με τα ζουμιά τους, τα μυρωδικά, το αλεύρι και το πιπέρι.

Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το μίγμα στο ψυγείο, τουλάχιστον για μία ώρα, για να σφίξει και να ανακατευτούν οι γεύσεις.

Στο τηγάνι βάζουμε αραβοσιτέλαιο, σε μέτρια φωτιά, να ζεσταθεί.

Πλάθουμε κεφτέδες σε κανονικό μέγεθος, τους αλευρώνουμε καλά, τους τινάζουμε και τους τηγανίζουμε.

Όταν ροδοκοκκινίσουν απ᾿ όλες τις μεριές, τους βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Τους σερβίρουμε ζεστούς με αρκετό λεμόνι.

Αν τους φτιάξουμε με άσπρο ταραμά, μπορούμε να βάλουμε και λίγο κόκκινο, για να βελτιώσουμε το χρώμα του. 






ΠΗΓΗ...http://www.agioritikovima.gr/

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...