Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

"Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΒΑΡΒΑΡΗ".



Την απαράδεκτη, επικίνδυνη και προσβλητική τακτική που ακολουθεί η κυβέρνηση για τους πάσχοντες από σκλήρυνση κατά πλάκας και γενικότερα για τα άτομα με αναπηρία ανέδειξε ο βουλευτής του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής, κατά τη διάρκεια συζήτησης της σχετικής επίκαιρης που κατέθεσε στη βουλή.

Αν και η σκλήρυνση κατά πλάκας είναι μια σοβαρή μη αναστρέψιμη πάθηση, δεν συμπεριλαμβάνεται στη λίστα με τις μη αναστρέψιμες ασθένειες στις οποίες η απονομή επιδόματος αναπηρίας ή σύνταξης είναι ισόβια. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να καλούνται κάθε χρόνο για επανεξέταση και να υφίστανται ταλαιπωρία χωρίς λόγο.


Οι ανασφάλιστοι ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας αδυνατούν να εξασφαλίσουν τις θεραπείες τους, ενώ και οι ασφαλισμένοι αναγκάζονται να καταβάλουν τεράστια ποσά από την τσέπη τους για θεραπείες που δεν έχουν αναγνωριστεί ότι αντιστοιχούν στην πάθηση, αλλά και για τα συνοδά φάρμακα.


Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης υπερασπίστηκε αυτή την ανάλγητη πολιτική, λέγοντας ότι δεν υπάρχει κράτος που να πληρώνει δωρεάν όλα τα φάρμακα. Επίσης ισχυρίστηκε ότι η απόφαση να μην συμπεριληφθεί η σκλήρυνση κατά πλάκας στη λίστα με τις μη αναστρέψιμες ασθένειες, ανήκει σε επιστημονική επιτροπή του υπουργείου Εργασίας.


Ο Σπύρος Χαλβατζής υπενθύμισε στον υπουργό ότι «οι επιτροπές από κάπου διορίζονται και έχουν ένα πλαίσιο που λειτουργούν». Είναι χαρακτηριστικό ότι κάθε χρόνο καλούνται για επανεξέταση ακόμα και ακρωτηριασμένοι. Μάλιστα του επισήμανε ότι έχει γίνει κανόνας η μείωση των ποσοστών αναπηρίας που εγκρίνονται από τα Κέντρα Εκτίμησης και Πιστοποίησης Αναπηρίας, με αποτέλεσμα πολλοί ανάπηροι να μένουν χωρίς επίδομα αναπηρίας και σύνταξη και πολλές φορές χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.


Ο βουλευτής του ΚΚΕ σημείωσε ότι «τα προβλήματα στο χώρο της υγείας οξύνονται από την άγρια περιστολή των δαπανών», προσθέτοντας ότι πρόκειται για «βάρβαρη πολιτική».






ΠΗΓΗ...http://www.902.gr/

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...