Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΝΟΣ: "Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΒΟΛΟ ΩΡΑΙΟΤΗΤΑΣ, ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ".

Η αυγή του 2014 βρίσκει τη γυναίκα να δίνει τη δική της μάχη στο κοινωνικό γίγνεσθαι.

  Μια γυναίκα που στην ιστορική της διαδρομή είναι η γυναίκα-σύμβολο ωραιότητας στην τέχνη, η γυναίκα που στο όνομα της Παναγίας είναι η μητέρα του θεού και των ανθρώπων, είναι σύμβολο αγάπης και διακονίας στο όνομα της μητέρας Τερέζα και τέλος η γυναίκα που συμμετέχει στην παραγωγική διαδικασία είτε ως αγρότισσα είτε ως σύγχρονη εργαζόμενη, δίνοντας τον δικό της αγώνα στη σύγχρονη κοινωνία.
  Οι ιστορικοί και πολιτιστικοί λόγοι που δημιούργησαν άλλοτε τις διακρίσεις σε βάρος της γυναίκας  έχουν σχεδόν εκλείψει.
  Αν και έγιναν πολλά σε θεσμικό επίπεδο (δικαίωμα ψήφου, εξίσωση ημερομισθίου κτλ) μένει ακόμα να διανυθεί πολύς δρόμος ως την πραγματική απελευθέρωση της γυναίκας.
  Η θέση των γυναικών  στην οικογένεια και στην ευρύτερη κοινωνία έχει αλλάξει και αλλάζει ριζικά χάρη στις επιστημονικές και τεχνολογικές κατακτήσεις, στην ολοένα επεκτεινόμενη εκβιομηχάνιση και στις συνακόλουθες αλλαγές, στην οικονομική και κοινωνική δομή και στη διάδοση νέων ιδεολογιών.

  Χαιρετίζω όλες τις γυναίκες και ιδιαίτερα τις γυναίκες του Δήμου μας, εύχομαι χρόνια πολλά και υπόσχομαι ότι μαζί θα δώσουμε τον αγώνα για την καταξίωση της γυναίκας σε όλους τους τομείς δράσης. 

2 σχόλια :

ΑΣΕ ΜΑΣ ΡΕ ΔΗΜΗΤΡΑΚΗ !!! ΒΑΛΕ ΓΙΑ ΑΡΧΗΓΟ ΤΗΝ ΔΙΑΛΕΚΤΗ ΝΑ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ 1Η ΚΥΡΙΑΚΗ !!!

Βαλτος εισαι ανθρωπέ μου ΠΑΣΟΗ με κλειστά μάτια!

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...