Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

ΤΟ ΛΙΒΑΝΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΩΝ ΩΟΘΗΚΩΝ!

Το... λιβάνι συμβάλλει στην εξάλειψη του καρκίνου των ωοθηκών

Πολλά άτομα δεν γνωρίζουν για το λιβάνι... δεν γνωρίζουν, μάλιστα, ότι η αξία του έχει καταγραφεί στην ιστορία των τριών Μάγων οι οποίοι το έφεραν ως δώρο για την ημέρα της γέννησης του Ιησού Χριστού . 
Μπορεί σήμερα να χρησιμοποιείται ως θυμίαμα, αλλά πρόσφατη έρευνα δείχνει ότι θα μπορούσε να έχει μια πολύ πιο σημαντική αξία .

Στην πραγματικότητα,  θα μπορούσε με ειδική εργαστηριακή επεξεργασία να αποτελέσει όπλο χημειοθεραπείας στην εξάλειψη προχωρημένου σταδίου των καρκινικών κυττάρων στις ωοθήκες, μιας και έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε ρητίνη .

Στην τελευταία έρευνα, οι επιστήμονες έχουν αποδείξει την ικανότητά του λιβανιού, να καταπολεμά τα καρκινικά κύτταρα στο τελευταίο στάδιο του καρκίνου των ωοθηκών. Τα ευρήματα προσφέρουν ένα ακόμη αποδεικτικό στοιχείο ότι η «θεραπεία» για τον καρκίνο δεν θα βρεθεί σε τοξικά συμβατικές θεραπείες, αλλά μάλλον στο φυσικό κόσμο.

Το λιβάνι εξάγεται από το δέντρο Boswellia sacra και βρίσκεται στην Αφρική και την Αραβία. Έχει χρησιμοποιηθεί για αιώνες ως λαϊκή ιατρική, κυρίως λόγω των αντι-φλεγμονώδων ιδιοτήτων του. Η ένωση που είναι γνωστή ως Akba (ακετυλο-11-κετο-βητα-boswellic οξύ), πιστώνεται με πολλά από τα γνωστά οφέλη της ρητίνης, συμπεριλαμβανομένων των θετικών συνεπειών της για την εξάλειψη του καρκίνου.

"Μετά από ένα χρόνο μελετώντας την ένωση Akba στον καρκίνο των ωοθηκών, ήμασταν σε θέση να δείξουμε ότι το λιβάνι είναι αποτελεσματικό στη θανάτωση των καρκινικών κυττάρων», εξηγεί ο Kamla Al-salmani, PhD, επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας.  "Το λιβάνι λαμβάνεται από πολλούς ανθρώπους χωρίς τις γνωστές παρενέργειες. Το εύρημα αυτό έχει τεράστιες δυνατότητες που πρέπει να ληφθούν σε μια κλινική δοκιμή στο μέλλον και να αναπτυχθεί σαν μια πρόσθετη θεραπεία για τον καρκίνο των ωοθηκών. "

Το πιο εντυπωσιακό, το Akba ήταν ακόμη σε θέση να έχουν αντίκτυπο σε καρκινικά κύτταρα, τα οποία ήταν κατά τα άλλα ανθεκτικά στη συμβατική θεραπεία.

"Αυτό που έχει πιο εκπληκτικό ενδιαφέρον, είναι ότι τα κύτταρα που έχουν δοκιμαστεί τα οποία είναι ανθεκτικά στη χημειοθεραπεία έχουν δείξει να είναι πιο ευαίσθητα σε αυτή την ένωση, γεγονός που υποδηλώνει ότι το λιβάνι μπορεί πράγματι να είναι σε θέση να βοηθήσει να ξεπεράσει την αντίσταση του φαρμάκου, και να οδηγήσει σε ένα βελτιωμένο ποσοστό επιβίωσης για ασθενείς με προχωρημένου σταδίου καρκίνο των ωοθηκών,, δήλωσε  ο Δρ Mark Evans,  Λέκτορας στο Τμήμα του Πανεπιστημίου του Καρκίνου Σπουδών και Μοριακής Ιατρικής.

Αλλά αυτή δεν είναι η πρώτη μελέτη που να υποδηλώνει ότι το λιβάνι αποτελεί φυσική πανάκεια για τη θεραπεία του καρκίνου.

Πριν από τέσσερα χρόνια, στο BBC, ο ανοσολόγος Μαχμούντ Suhail - ο οποίος εργάζεται για την καταπολέμηση του καρκίνου- τις "μαγικές"  ιδιότητες της αρχαίας ρητίνης.

«Ο καρκίνος ξεκινά όταν ο κώδικας του DNA μέσα στον πυρήνα του κυττάρου καταστραφεί», λέει. «Φαίνεται ότι το λιβάνι έχει την ικανότητα να επαναφέρει εκ νέου σε λειτουργία τη δημιουργά κυττάρων."

Συγκεκριμένα, το Λιβάνι χωρίζει τον «εγκέφαλο» των καρκινικών κυττάρων από το κυτταρόπλασμα (δηλαδή τον πυρήνα από το «σώμα»), και κλείνει τον πυρήνα για να σταματήσει την αναπαραγωγή κατεστραμμένων κωδικών στο DNA ".

Ιστορικά, το λιβάνι έχει χρησιμοποιηθεί για την ανακούφιση από το άσθμα, γαστρεντερίτιδα, δερματικές παθήσεις, και πολλά άλλα. Αλλά αν η έρευνα συνεχίζεται προς την κατεύθυνση που κινείται, θα μπορούσαμε στο μέλλον να δούμε μεγάλα ιατρικά επιτεύγματα από το λιβάνι...  αυτή τη φυσική ρητίνη του δέντρου.



ΠΗΓΗ...http://www.briefingnews.gr/

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...