Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ Η ΝΕΑ ΠΤΕΡΥΓΑ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ


Εγκαινιάστηκε η νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου της Έδεσσας από τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα και τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Θεόδωρο Θεοδωρίδη

Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας: «Παραδώσαμε ένα σύγχρονο έργο,
χωρίς καθυστερήσεις, χωρίς υπερβάσεις δουλεύοντας σκληρά και εντατικά όλοι
μαζί»

Στο πλαίσιο μίας λιτής και συμβολικής τελετής εγκαινιάστηκε σήμερα από τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολο Τζιτζικώστα και τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας, Αναπτυξιακού Προγραμματισμού – Σχεδιασμού της Π.Κ.Μ. κ. Θεόδωρο Θεοδωρίδη η Νέα Πτέρυγα του Νοσοκομείου της Έδεσσας. Η τελετή των εγκαινίων πραγματοποιήθηκε από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλας και Αλμωπίας κκ. Ιωήλ. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης, ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δ. Γιάννου, οι Δήμαρχοι των υπόλοιπων Δήμων της Π.Ε. Πέλλας κκ. Γρ. Στάμκος, Γ. Χοΐδης και Δ. Πασόης, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κκ. Μ. Ζωγράφου-Τσαντάκη, Μ. Καράμπελα, Άλκ. Νουσηκύρου και Μ. Καραμάνης, εκπρόσωπος του Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Η. Τσιαμήτρου (ο ίδιος απουσίασε από την τελετή λόγω εκτάκτου ανάγκης), ο πρώην Δήμαρχος Έδεσσας κ. Ι. Σόντρας, ο Αντιδήμαρχος Έδεσσας Δ. Γιώγας, ο Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Έδεσσας κ. Φ. Γκιούρος, η Δημοτική Σύμβουλος Έδεσσας και Πρόεδρος του «ΕΥΖΗΝ» κα. Μ. Βλάχου – Κατσάρα, η Δημοτική Σύμβουλος Έδεσσας και Πρόεδρος της ΔΗΚΕΔΕ κα. Αν. Ιατρίδου – Βλαδίκα, η Δημοτική Σύμβουλος Έδεσσας και Πρόεδρος της ΔΕΥΑΕ κα. Αικ. Ζδρού, ο Επιτελάρχης της ΙΙας Μ/Κ Μεραρχίας Π. Χατζηγεωργίου, ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Έδεσσας Ζ. Γιώτης, ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής  Πέλλας Ι. Αποστολάκης, εκπρόσωποι άλλων τοπικών αρχών και φορέων, υπηρεσιακά στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Πέλλας και πλήθος κόσμου.

Ο Σεβασμιότατος κκ. Ιωήλ, παίρνοντας τον λόγο μετά από την τέλεση των εγκαινίων, ευχήθηκε η Νέα Πτέρυγα του Νοσοκομείου «να γίνει ιατρείο ψυχικών και σωματικών ασθενειών», όπως αναφέρει και η ευχή του ευαγγελίου.

Ακολούθησε σύντομη ομιλία του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Θεόδωρου Θεοδωρίδη ο οποίος αναφέρθηκε στις τεχνικές προδιαγραφές του έργου και τις επείγουσες ιατρικές ανάγκες που εξυπηρετεί. Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι το νέο τριώροφο κτίριο ολοκληρώθηκε σε χρόνο ρεκόρ (η θεμελίωση πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο 2011), χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ (με προϋπολογισμό 4,7 εκατομμύρια ευρώ), στεγάζει τα εξωτερικά ιατρεία και τη διοίκηση του Νοσοκομείου και  αποτελεί μία δυναμική, λειτουργική και σύγχρονη αισθητικά κατασκευή η οποία ανταποκρίνεται πλήρως στη χρήση του ως χώρος παροχής ποιοτικών υπηρεσιών υγείας. Το έργο περιλαμβάνει επίσης και εργασίες αρχιτεκτονικής τοπίου για την αρμονική ένταξή του στο υφιστάμενο συγκρότημα.


Στην συνέχεια το λόγο έλαβε ο Περιφερειάρχης κ. Απόστολος Τζιτζικώστας ο οποίος ευχαρίστησε τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Θεοδωρίδη για τη συνεργασία τους, τα στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Πέλλας που σχεδίασαν και επέβλεψαν την κατασκευή του έργου, τον πρώην Νομάρχη κ. Μιχάλη Καραμάνη για τη συμβολή του στην ένταξη του έργου, τον Ανάδοχο του έργου για την ποιότητα της κατασκευής και όλους όσους συνεργάστηκαν για την ολοκλήρωση του έργου χωρίς καθυστερήσεις και υπερβάσεις. Ο κ. Περιφερειάρχης τόνισε ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει δώσει υψηλή προτεραιότητα στα έργα της υγείας, καθώς εμπεδώνουν τον κοινωνικό πολιτισμό μας. Με την ευκαιρία αναφέρθηκε στα 63 έργα υποδομών και εξοπλισμού υγείας που ολοκληρώνονται και κατασκευάζονται αυτήν τη στιγμή σε ολόκληρη την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. «Για μας η αλληλεγγύη και η κοινωνική συνοχή μεταφράζονται σε έργο ουσίας, ιδιαίτερα σήμερα, στην δύσκολη περίοδο που βιώνουμε όλοι μας, όπου οι ανάγκες των συμπολιτών μας για υγειονομική φροντίδα και περίθαλψη γίνονται πιο κρίσιμες και επιτακτικές. Ο τόπος χρειάζεται έργα που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των πολιτών, έχουμε βάλει υψηλούς στόχους και θα συνεχίσουμε», κατέληξε ο κ. Τζιτζικώστας.

Ακολούθως την εκδήλωση χαιρέτισε ο Δήμαρχος Έδεσσας ο οποίος τόνισε την μεγάλη αναγκαιότητα για το συγκεκριμένο έργο και προανήγγειλε τη δημιουργία ενός κοινωνικού πολυιατρείου στην Έδεσσα με τη συμβολή της εκκλησίας.   



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...