Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

ΜΑΘΕΤΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΚΤΙΜΟΥΝ.


Μαθήματα ευτυχίας. Mπορείτε να μάθετε στα παιδιά σας (όσο ακόμα είναι μικρά) βασικές αρχές που θα τα καταστήσουν ευτυχισμένα και πλήρη, καθώς μεγαλώνουν. Μια βασική αρετή είναι να ξέρεις να εκτιμάς και να μην είσαι αχάριστος.
Θα πρέπει οι γονείς να διδάξουν στα παιδιά τους ότι θα πρέπει να νιώθουν ευγνώμονες με ό,τι έχουν. Τίποτα δε θεωρείται αυτονόητο, τίποτα δε διαρκεί για πάντα… Για αυτό ας χαιρόμαστε όσο διαρκεί καθετί θετικό στη ζωή μας. Πάμε να δούμε πώς θα μάθετε τα παιδιά σας να… εκτιμούν:
Από μωρά: Τα παιδάκια μαθαίνουν από πολύ μικρή ηλικία. Αν νομίζετε ότι επειδή είναι μικρά σε ηλικία δεν καταλαβαίνουν ή δεν κρατάνε πράγματα και συμπεριφορές στο μυαλό τους πλανάστε. Φροντίστε να τους μιλάτε και να τα συμβουλεύετε. Μην τους διαπερνάτε την αίσθηση πως ό,τι θέλουν μπορούν και να το έχουν. Αν τα κακομάθετε από μικρά, δεν πρόκειται ποτέ να εκτιμήσουν τίποτα στη ζωή τους. Πάντα θα ζητάνε κι άλλα για να είναι ευτυχισμένα
  •  Δίνουμε το καλό παράδειγμα: Τα παιδιά αντιγράφουν τις συμπεριφορές και τις αντιδράσεις των γονιών του. Φροντίστε να φέρεστε σωστά και να δείχνετε ευτυχισμένοι με αυτά που σας έχει χαρίσει η ζωή. Μην περιμένετε να μάθει να εκτιμά αν εσείς πρώτα δεν το κάνετε…
Το… ευχαριστώ: Αυτή είναι μια λέξη που το παιδί σας πρέπει από μικρό να μάθει να λέει. Φροντίστε να ακούγεται συχνά μέσα στο σπίτι
  • Όχι στην υπερβολική αξία των υλικών αγαθών: Μη δίνετε πολύ σημασία στα υλικά αγαθά. Φροντίστε να μάθετε το παιδί σας να δίνει περισσότερη βάση στα συναισθήματα των ανθρώπων και στις καλές τους προθέσεις. Τα υλικά αγαθά δε μπορούν από μόνα τους να σας οδηγήσουν στην ευτυχία
Μάθετε στο παιδί σας να δίνει: Όταν μάθει να δίνει και να μοιράζεται, θα μάθει και να εκτιμά αυτά που έχει. Μάθετε στο παιδί σας να χαρίζει πράγματά του σε αγαπημένα του πρόσωπα και να μη γίνεται κτητικό.



ΠΗΓΗ...http://blog.focuswebtv.gr/

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...