Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΡΙΔΑΙΑ.


Θέμα: «Επαναλειτουργία Μουσείου Φυσικής Ιστορίας στην Αριδαία».
    Ο Δήμος Αλμωπίας σας ενημερώνει ότι  μετά από  τις αναγκαίες εργασίες συντήρησης στο κτίριο του παλιού Σιδηροδρομικού Σταθμού Αριδαίας, λειτουργεί ξανά το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας.
    Στις αίθουσές του εκτίθενται απολιθώματα, ορυκτά και πετρώματα που βρέθηκαν σε ανασκαφές στην Αλμωπία καθώς και φωτογραφίες και φυτά που ευδοκιμούν στη περιοχή της Αλμωπίας.
     Ταυτόχρονα, σας γνωρίζουμε ότι το Μουσείο ανοίγει ξανά τις πόρτες του προς το κοινό και λειτουργεί τις εργάσιμες ημέρες και ώρες από 10π.μ. έως 2μ.μ..
     Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με το Γραφείο Δημάρχου  στα τηλέφωνα 2384350211/212.


                           Από το Δήμο Αλμωπίας


 (i)     ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ
   Στεγάζεται σε παλαιό κτίριο σιδηροδρομικού σταθμού (σταθμός Καρατζόβας) και παρά το ότι είναι δυσανάλογα μικρό, είναι εξαιρετικά οργανωμένο και διαρρυθμισμένο ώστε να δίνει τη δυνατότητα στον επισκέπτη να αποκτήσει σαφή εικόνα της περιοχής. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το τμήμα παλαιοντολογίας που περιλαμβάνει απολιθώματα φυτικών και ζωικών οργανισμών που έζησαν εκατομμύρια χρόνια πριν, καθώς και φωτογραφίες φυτών που ευδοκιμούν στα βουνά της περιοχής. Σε ειδική αίθουσα εκτίθενται παραδοσιακές φορεσιές διαφόρων περιοχών της Αλμωπίας.

        Στο Μουσείο της Φυσικής Ιστορίας  Αριδαίας, λειτουργούν σήμερα τέσσερεις αίθουσες με εκθέματα τα οποία εμπλουτίζονται καθημερινά.

Αίθουσα απολιθωμάτων και παλαιοντολογίας

        Υπάρχουν εκθέματα απολιθωμάτων που βρέθηκαν από ανασκαφές στην Αλμωπία και από άλλες περιοχές της Ελλάδας. Σημαντικά είναι τα εκθέματα των απολιθωμένων οστών της Ursus Spelaeus Αρκούδας των σπηλαίων) (κρανίο και απολιθωμένα οστά) που βρέθηκαν στο σπήλαιο Β του σπηλαιοπάρκου των Λουτρών κατά τις ανασκαφές που γίνονται από το τμήμα Γεωλογίας - Παλαιοντολογίας του Α.Π.Θ. με υπεύθυνη την επικ. καθ. dr. Τσουκαλά Ευαγγελία. Επίσης εκτίθενται απολιθώματα από Τριλοβίτες ηλικίας 500 εκατομμυρίων χρόνων περίπου. Επίσης σε ειδικό χώρο βλέπουμε συλλογές από ορυκτά και πετρώματα χαρακτηριστικά της Αλμωπίας και άλλων περιοχών της Ελλάδας.                              

Αίθουσα Φυτολογίας

        Εκτίθενται φυτά και χαρακτηριστικά είδη πανίδας της περιοχής καθώς και φωτογραφικό υλικό από διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Σε ειδικές αίθουσες του Μουσείου έχουμε τη διοργάνωση περιοδικών θεματικών εκθέσεων.  Την τρέχουσα περίοδο έχουμε έκθεση παραδοσιακών στολών της περιοχής μας και σε άλλη αίθουσα λειτουργεί έκθεση παραδοσιακών μουσικών οργάνων

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...