Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΣΤΟΝ Γ.Γ. ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΚΑΙ ΚΟΙΝ. ΣΥΝΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΟΧΙΑΚΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ.


Διονύσης Σταμενίτης και Ιορδάνης Τζαμτζής στον Γενικό Γραμματέα Πληθυσμού και Κοινωνικής Συνοχής για τις αλλαγές στο καθεστώς μετάκλησης των εποχιακών εργατών.

Τον Γενικό Γραμματέα Πληθυσμού και Κοινωνικής Συνοχής του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Άγγελος Συρίγος επισκέφθηκαν οι Βουλευτές του Νομού μας Διονύσης Σταμενίτης και Ιορδάνης Τζαμτζής προκειμένου να συζητήσουν το θέμα της αλλαγής στο καθεστώς μετάκλησης των εποχιακών εργατών που απασχολούνται στην αγροτική οικονομία.
Σε συνέχεια  της συζήτησης του νομοσχεδίου « Κώδικας Μετανάστευσης και Κοινωνικής Ένταξης» στη συνεδρίαση της  Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014, οι Βουλευτές παρουσίασαν στον Γενικό την υφιστάμενη κατάσταση και τις δυσκολίες που συνεπάγεται αυτή για τους παραγωγούς, οι οποίοι επιθυμούν να απασχολήσουν έναν πολίτη τρίτης χώρας.
Ειδικότερα συζητήθηκαν τα παρακάτω ζητήματα:  
1) Μετά το πέρας του πρώτου διμήνου και για το υπόλοιπο διάστημα του 6μήνου που απομένει, να δίνεται η δυνατότητα αλλαγής εργοδότη.
2) Η εξάμηνη άδεια παραμονής να υπολογίζεται ως το άθροισμα των ημερών εργασίας του εργάτη. Να υπάρχει δηλαδή η δυνατότητα επιστροφής του εργάτη στη χώρα προέλευσης και η εκ νέου είσοδος του στη χώρα μας για εργασία, έως ότου ολοκληρώσει τον αριθμό εργάσιμων ημερών, διάρκειας 6 μηνών. 
3) Στην περίπτωση που ο πολίτης της τρίτης χώρας έχει μόνιμη συνταξιοδοτική ασφάλεια στη χώρα του, να παρέχεται η δυνατότητα πληρωμής μόνο των ιατροφαρμακευτικών εισφορών. 
4) Απλοποίηση και επίσπευση  των απαραίτητων διαδικασιών και διεκπεραίωση αυτών κατά την προηγούμενη χρονιά, ειδικότερα θα πρέπει η διαδικασία μετάκλησης των εποχικών εργατών να ξεκινάει κάθε Σεπτέμβριο ώστε στην αρχή κάθε επόμενου έτους οι εργάτες να βρίσκονται στην χώρα για εργασία, ώστε να εξυπηρετούνται οι παραγωγοί σε καλλιέργειες που απαιτούν εργάτες εκείνη την περίοδο.   
Ο κ. Συρίγος από την πλευρά ανταποκρίθηκε θετικά στις προτάσεις και τόνισε ότι στο επόμενο διάστημα αναμένεται να ολοκληρωθεί το πλαίσιο της οδηγίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την μεταναστευτική πολιτική, η οποία θα κυρωθεί από το ελληνικό κοινοβούλιο, καθιστώντας εφικτές τις απαραίτητες αλλαγές. 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...