Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

ΣΕ ΑΡΙΔΑΙΑ ΚΑΙ ΚΡΥΑ ΒΡΥΣΗ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ "ΕΥΡΙΠΙΔΕΙΑ" ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕ ΠΕΛΛΑΣ

Με δύο νέες θεατρικές παραστάσεις  συνεχίζονται τα «ΕΥΡΙΠΙΔΕΙΑ» από την Π.Ε. Πέλλας

Συνεχίζεται το πρόγραμμα «ΕΥΡΙΠΙΔΕΙΑ» από την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, με δύο νέες θεατρικές παραστάσεις το Σάββατο, 29 Μαρτίου και ώρα 9 το βράδυ στην Αριδαία, στο Ξενιτίδειο Πνευματικό Κέντρο και τη Δευτέρα, 31 Μαρτίου, στις 11 το πρωϊ, στην Κρύα Βρύση. Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, Αναπτυξιακού Προγραμματισμού – Σχεδιασμού της Π.Κ.Μ. κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης προσκαλεί τους πολίτες να αξιοποιήσουν τη δυνατότητα για θεατρική παιδεία που παρέχει το πρόγραμμα «ΕΥΡΙΠΙΔΕΙΑ», το οποίο υλοποιείται από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το Κέντρο Πολιτισμού Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τους κατά τόπους Δήμους και να παρακολουθήσουν τα υψηλού επιπέδου θεατρικά έργα.

Πιο συγκεκριμένα, στην Αριδαία, στην αίθουσα του Ξενιτιδείου Πνευματικού Κέντρου θα παρουσιαστεί το έργο  «Ο επικήδειος» και «Αυτός και το πανταλόνι του» του γνωστού συγγραφέα Ιάκωβου Καμπανέλλη από το Μακεδονικό Θέατρο. Είναι δύο πρόσωπα με διαφορετικούς χαρακτήρες που αντιμετωπίζουν τη ζωή ο κάθε ένας με την δική του ιδιαιτερότητα, ψυχοσύνθεση, προσωπικότητά και τις αδυναμίες του. Ο ένας - άνθρωπος της τέχνης - κυριαρχείται από ματαιοδοξία και θέλει να αφήσει τον μάταιο τούτο κόσμο με μια εντυπωσιακή κηδεία και όχι με το έργο του. Ο άλλος - γέρος και μαγκούφης - ζει με την μοναξιά του και τις αναμνήσεις του. Είναι ο αδύναμος άνθρωπος που συγκρούεται με το ανελέητο περιβάλλον του, τις χαμένες ελπίδες, τα γελασμένα όνειρα, την κοινωνική καταπίεση, την εκμετάλλευση και πουθενά αγάπη. Η μουσική επένδυση είναι του Γιάννη Μαλλούχου junior με ακούσματα Χατζηδάκη και η τεχνική επιμέλεια του Στέλιου Αμανατίδη.

Στη συνέχεια, στην Κρύα Βρύση, στο Πνευματικό Κέντρο, η Παιδική Σκηνή του Νέου Θεάτρου Θεσσαλονίκης θα παρουσιάσει την «Ελίζα» της Ξένιας Καλογεροπούλου. Η  «Ελίζα»  δεν  είναι  μόνο ένα έργο για παιδιά, είναι ένα από τα σημαντικότερα  κείμενα του νεοελληνικού θεάτρου. Είναι ένα κείμενο ουσιαστικής παιδείας. Το έργο, που απευθύνεται σε θεατές κάθε ηλικίας, είναι μία συναρπαστική ιστορία με ναυμαχίες, αράπικα παζάρια, σουλτάνους, πειρατές και... έναν πράσινο παπαγάλο. Μέσα από την έντονη ροή του, σε ένα συναρπαστικό σκηνικό και με νέα μουσική σύνθεση ξεκινάει η «Ελίζα» με τρεις φίλους της και έναν παπαγάλο, ναυλώνει ένα καράβι για να βρει τον καλό της. Το έργο ανεβαίνει σε σκηνοθεσία – χορογραφίες Ισίδωρου Σιδέρη,  μουσική Γιώργου Χριστιανάκη, σκηνικά – κοστούμια Γιάννη Κατρανίτσα, στίχους τραγουδιών Μαριανίνας Κριεζή,  βοηθός σκηνοθέτη Θωμαή Ουζούνη. Παίζουν οι ηθοποιοί : Γρηγόρης Παπαδόπουλος,  Αίγλη Κατσίκη, Νίκος Ορτετζάτος, Τριαντάφυλλος Δελής, Τιμόθεος Μπαρνιαδάκης, Στέφανος Πίττας, Μάριος Ζαρδαβάς.


Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.


Οι παραστάσεις είναι ενταγμένες στη δράση «ΕΥΡΙΠΙΔΕΙΑ 2011-2014» του ΕΣΠΑ 2007-2013.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...