Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Η ΕΚΘΕΣΗ "ΠΑΡΑΘΥΡΑ" ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΕΔΕΣΣΑΣ.


O Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Θεόδωρος Θεοδωρίδης στην Έκθεση «Παράθυρα» που διοργάνωσε η Π.Ε. Πέλλας. 

Βρέθηκε κοντά στους μαθητές και εκπαιδευτικούς του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας που επισκέφθηκαν την έκθεση  

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (Παράρτημα Έδεσσας) επισκέφτηκε την Έκθεση «Παράθυρα», με έργα ζωγραφικής της Μαρίας Κοσσίνη-Ζάχου και ποίηση της Ιωάννας Αμπατζή, που διοργάνωσε η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γυναικών.

Κοντά στους μαθητές και εκπαιδευτικούς του Σχολείου βρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, Αναπτυξιακού Προγραμματισμού – Σχεδιασμού της Π.Κ.Μ. κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης που παρακολούθησε μαζί τους το πρόγραμμα της ξενάγησης στο περιεχόμενο της έκθεσης από τις δύο καλλιτέχνες. Στη συνέχεια είχε τη δυνατότητα να συνομιλήσει με την υπεύθυνη του σχολείου κα. Μαριάννα Δουλγερίδου και τους μαθητές για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που υλοποιούν, τα ενδιαφέροντα και τα προβλήματα που τους απασχολούν.


Ο κ. Θεοδωρίδης συνομίλησε επίσης με τις κκ. Μαρία Κοσσίνη-Ζάχου και Ιωάννα Αμπατζή για το πρωτότυπο καλλιτεχνικό έργο τους που παρουσιάζεται στην έκθεση. Η οργάνωση της έκθεσης, όπως φάνηκε και από τα εγκαίνια, περιλαμβάνει πολλαπλά μηνύματα για το διαχρονικό και σύγχρονο ρόλο των γυναικών, τα ιδιαίτερα ταλέντα, ικανότητες και δημιουργικότητα των γυναικών που δημιουργούν αισιοδοξία και ελπίδα για έναν καλύτερο κόσμο. Όπως τόνισε ο κ. Αντιπεριφερειάρχης, η Περιφέρεια υποστηρίζει έργα και δράσεις πολιτισμού τα οποία συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και έχουν μία θετική συμβολή στην τουριστική ανάπτυξη. Πρόσφατα, μέσω της Αναπτυξιακής Πέλλας υλοποιήθηκε μεγάλος αριθμός δράσεων που συνδυάζουν την επιχειρηματική, τουριστική και πολιτιστική ανάπτυξη. Στο πλαίσιο της επόμενης προγραμματικής περιόδου και το Σύμφωνο Εταιρικής Σχέσης (νέο ΕΣΠΑ) η Περιφέρεια προγραμματίζει ένα συνολικό «πακέτο» δράσεων για την ενίσχυση του έργου των πολιτιστικών συλλόγων που δραστηριοποιούνται με συνέπεια σε τοπικό επίπεδο, όπως και για τη διατήρηση και την ανάδειξη πολιτιστικών θεσμών, παραδόσεων και ιστορικών προσώπων που συνδέονται με την περιοχή μας.


Τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας παρέχουν τη δυνατότητα σε ενήλικες, 18 ετών και άνω, που δεν έχουν ολοκληρώσει την εννιάχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση, να συνεχίσουν τις σπουδές τους και να αποκτήσουν τίτλο ισότιμο με το απολυτήριο του Γυμνασίου. Η διάρκεια της φοίτησης είναι 18 μήνες (δύο σχολικά έτη) και οι ώρες διδασκαλίας 25 την εβδομάδα. Τα μαθήματα γίνονται απογευματινές ώρες από Δευτέρα έως Παρασκευή.

Το Πρόγραμμα των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας στηρίζεται σε τρεις βασικές αρχές:

1. Ευέλικτο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που προσαρμόζεται στις ικανότητες και ανάγκες των εκπαιδευομένων.
2. Υποστήριξη των εκπαιδευομένων σε όλους τους τομείς που αντιμετωπίζουν δυσκολίες.
3. Εκπαιδευτικό προσωπικό και συμβουλευτικές υπηρεσίες που είναι σε θέση να ανταποκρίνονται στην πολυπλοκότητα των καθηκόντων που αναλαμβάνουν.


Διευθύντρια του Σχολείου είναι η κα. Σουζάνα Αντωνακούδη ενώ υπεύθυνη του Παραρτήματος Έδεσσας η κα. Μαριάννα Δουλγερίδου. Σύμβουλος Ψυχολόγος είναι η κα. Κατερίνα Νούση και Σύμβουλος σταδιοδρομίας ο κ. Γεώργιος Κατσούλας. Οι εκπαιδευτές που συνόδεψαν τους μαθητές στην επίσκεψη ήταν:
Δίτσου Μαρία, Ελληνικός Γραμματισμός
Χειμωνίδης Νίκος, Κοινωνικός Γραμματισμός
Πόπη Καρατζίκα, Αγγλικός Γραμματισμός
Ελένη Χάσικου, Αριθμητικός Γραμματισμός
Χιλιοπούλου Γεωργία, Αισθητικός Γραμαμτισμός
Όλγα Παπαδοπούλου, Πληροφορικός Γραμματισμός
Και Γεώργιος Πέτσος, Επιστημονικός Γραμαμτισμός


Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεοδωρίδης ευχήθηκε στους εκπαιδευτικούς και μαθητές να έχουν υγεία και δύναμη και συνεχίσουν αυτό το όμορφο ταξίδι στη γνώση και προσωπική ανάπτυξη.  

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...