Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ : ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Η ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΠΟ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ

Ο Γιώργος Καρασμάνης κατέθεσε  αναφορά στη Βουλή προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος και Οικονομικών, το Υπόμνημα διαμαρτυρίας παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά, σχετικά  με τα τεράστια  προβλήματα που αντιμετωπίζουν, τα οποία απειλούν τη βιωσιμότητα των επενδύσεών τους.
Όπως επισημαίνεται στο κατατεθέν Υπόμνημα, η επιβολή της έκτακτης ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης στους συγκεκριμένους επενδυτές, αλλά και η τεράστια καθυστέρηση που παρατηρείται στην πληρωμή τους ( η οποία ξεπερνά τους 8 μήνες  και τούτο παρά το γεγονός ότι οι ίδιοι καταβάλουν κανονικά το ΦΠΑ που τους αναλογεί ), τους έχει οδηγήσει σε δυσχερή οικονομική θέση με προφανή τον κίνδυνο πλέον για τη βιωσιμότητα των ίδιων των επενδύσεών τους.
   Για τους  λόγους  αυτούς, ο Γιώργος Καρασμάνης,  με την κοινοβουλευτική του αυτή παρέμβαση,  ζητά από τους αρμόδιους Υπουργούς να μην προχωρήσουν στη λήψη αποφάσεων που θα επιδεινώνουν περαιτέρω την ήδη οριακή οικονομική κατάσταση των συγκεκριμένων μικροεπενδυτών, όπως η μείωση σε ποσοστό μέχρι και 30% της εγγυημένης τιμής των φωτοβολταϊκών, η οποία προτείνεται στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος που πρόσφατα δόθηκε σε διαβούλευση.
Αυτό που απαιτείται, επισημαίνει ο Γιώργος Καρασμάνης, είναι η λήψη αποφάσεων που θα αμβλύνουν τα υπάρχοντα προβλήματα και όχι η λήψη μέτρων που θα οδηγήσει στην οικονομική ασφυξία και στραγγαλισμό των επενδυτών.







ΤΡΙΤΗ 11 ΜΑΡΤΙΟΥ  2014          ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...