Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

ΣΤΟΛΗ ΠΟΥ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΙ ΤΟΝ ΝΗΦΑΛΙΟ ΣΕ ΜΕΘΥΣΜΕΝΟ.ΠΕΙΡΑΜΑ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ.

Η στολή που μετατρέπει τους νηφάλιους... σε μεθυσμένους - Ενα πείραμα για νέους

Ενα πείραμα που πραγματοποιήθηκε από μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία, στα πλαίσια μίας καμπάνιας για την ασφαλή οδήγηση, μας παρουσιάζει τα τελικά αποτελέσματα που λίγο έως πολύ γνωρίζαμε.

Σύμφωνα με την έρευνα, την οποία υποστήριξε η Ford, το 56% των νέων ατόμων έχει οδηγήσει υπό την επήρεια του αλκοόλ ή παραδέχθηκε πως έχει υπάρξει μάρτυρας με φίλους του βρίσκονται σε αντίστοιχη κατάσταση.

Στο πείραμα αυτό συμμετείχαν 5.000 νέοι ηλικίας από 18 έως 24, προερχόμενοι από χώρες όπως την Γαλλία, την Ιταλία, την Μεγάλη Βρετανία, την Ισπανία και την Γερμανία. Τα αποτελέσματα της έρευνας, όπως αναφέρει το ford-online, είναι ιδιαίτερα ανησυχητικά, ενώ χαρακτηριστικό είναι το ότι αποδείχθηκε πως ένας στους τέσσερις θεωρεί τον εαυτό του ικανό να οδηγήσει με ασφάλεια ακόμη και αν έχει πιει.

Το υψηλότερο ποσοστό «μεθυσμένης οδήγησης» καταγράφτηκε στην Ισπανία με 74% ενώ ακολουθεί η Γερμανία με 65% και η Γαλλία με ποσοστό 64%. Εξίσου ανησυχητικά ήταν αποτελέσματα σε ο,τι αφορά την ενημέρωση, αφού το 66% των νέων απάντησε πως δεν γνωρίζει το επιτρεπτό όριο κατανάλωσης αλκοόλ για την χώρα του. Πιθανότατα να είναι και η αιτία, που σε ποσοστό 32% οι νέοι δέχθηκαν να είναι συνεπιβάτες, σε αυτοκίνητο που οδηγούσε μεθυσμένος φίλος του.

Το έξυπνο πείραμα της Ford με την ιδιαίτερη «στολή», όπως θα παρατηρήσετε και στο ακόλουθο βίντεο, στόχο έχει να αναδείξει τις ελάχιστες ικανότητες και την δυσκολία οδήγησης ενός ατόμου που βρίσκεται υπό την επήρεια αλκοόλ. Η «Drinking Drive Suit» αποτελείται από πρόσθετα εξαρτήματα, όπως ειδικά γυαλιά με μειωμένη όραση, πρόσθετα βάρη στα χέρια και στα πόδια, ωτοασπίδες, για να μειώνεται η ακοή ακόμη και χρήση ειδικού κολάρου στον αυχένα καθιστώντας έτσι τον οδηγό ανήμπορο να αποδώσει, ο,τι ακριβώς θα συνέβαινε σε ένα άτομο που έχει πιει.

Η στολή παρουσιάστηκε από την διάσημη αυτοκινητοβιομηχανία σε συνεργασία με το γερμανικό ινστιτούτο Meyer – Hentschel, που ειδικεύεται σε θέματα που αφορούν άτομα με ειδικές ανάγκες.








ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...