Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

ΠΡΕΠΕΙ ΟΙ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΟΙ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ;

Magnify Image

ΑΡΗΣ ΔΗΜΟΚΙΔΗΣ 

Το kefaloniapress.gr έφερε στην επιφάνεια μια κωμικοτραγική ιστορία ("Με 11.239 € μας φέσωσαν οι Υπουργοί και οι παρατρεχάμενοι τους που ήρθαν για τους σεισμούς!")
  Το site μπορεί να μην είναι η πιο ακομμάτιστη πηγή, ούτε και το LEFT.gr απ' το οποίο βάζω παρακάτω την εξοργιστική είδηση, αλλά λένε την αλήθεια. Υπάρχουν άλλωστε τα έγγραφα που το αποδεικνύουν. 
   Θεωρώ τελείως τρελό το ότι πήγαν 16 συνοδοί του Σαμαρά, σε καιρό κρίσης αλλά και σε καιρό αφθονίας, για να "συμπαρασταθούν" στους σεισμόπληκτους, και μετά να τους φέσωσαν κιόλας βάζοντάς τους να πληρώσουν οι ίδιοι τα της επίσκεψης.
    Σε μικρότερη κλίμακα είναι σαν να πηγαίνω με λουλούδια και γλυκά σε κάποιον άρρωστο συγγενή μου, κι όταν φεύγω να του πηγαίνει ο λογαριασμός απ' το ανθοπωλείο, το ζαχαροπλαστείο και το μαγαζί που πουλάει κάρτες "Get well soon".
    Μετά τις αντιδράσεις στο δημοτικό συμβούλιο, αποφασίστηκε να μην πληρώσει ο Δήμος τα χρωστούμενα, αλλά τα τιμολόγια να σταλούν στην Περιφέρεια. Δηλαδή, πάλι εμείς θα τα πληρώσουμε.    Το ότι ο Πρωθυπουργός και ένα σωρό συνεργάτες του -αφού νοιάζονταν τόσο για την Κεφαλονιά που έτρεξαν της συμπαρασταθούν- θα μπορούσαν να είχαν πληρώσει μόνοι τους τη διαμονή τους, έστω και για το συμβολισμό, προφανώς δεν τους πέρασε απ' το μυαλό... 
      Να η όλη υπόθεση:
   Ξεσηκώθηκε το δημοτικό συμβούλιο του νησιού όταν η Δημοτική Αρχή έφερε προς έγκριση την εκταμίευση 11.239,60 ευρώ για την πληρωμή των ξενοδοχείων που χρησιμοποίησαν τα κυβερνητικά κλιμάκια τα οποία επισκέφθηκαν την Κεφαλονιά αμέσως μετά τον καταστροφικό σεισμό. Με πρόταση του δημάρχου ζητήθηκε η έγκριση συνολικά 30.000 ευρώ από τον κωδικό «Τουριστική προβολή με κάθε πρόσφορο μέσο, καθώς επίσης και δημόσιες σχέσεις του δήμου», την ώρα που οι σεισμοπαθείς δεν έχουν δει ακόμη το χρώμα του χρήματος από τις πολυδιαφημισμένες κυβερνητικές υποσχέσεις και άνθρωποι φιλοξενούνται σε αντίσκηνα. 
Magnify Image

Σύμφωνα με τα παραστατικά που κατατέθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο του νησιού και έφερε στη δημοσιότητα η τοπική ηλεκτρονική εφημερίδα kefaloniapress.gr, οι απλήρωτοι λογαριασμοί αφορούν μεταξύ άλλων διανυκτερεύσεις της 16μελούς συνοδείας του πρωθυπουργού, μεταξύ των οποίων και ένα τηλεοπτικό συνεργείο, του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη και του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου. Ο Δήμος εμφανίσθηκε πρόθυμος να πληρώσει επίσης τις διανυκτερεύσεις του γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Γ. Διδασκάλου ο οποίος φιλοξενήθηκε τρεις φορές στην Κεφαλονιά, πάντα με τη συνοδεία του, του γενικού γραμματέα Παιδείας Αθ. Κυριαζή με τον οδηγό του, του γενικού γραμματέα Επικοινωνίας Ανδ. Κατσανιώτη, αλλά και του γενικού γραμματέα Δημοσίων Έργων Στράτου Σιμόπουλου, ο οποίος εκτός των άλλων «ξέχασε» να πληρώσει και 106 ευρώ στο μπαρ του ξενοδοχείου για ποτά. Ως φιλοξενούμενοι δέχτηκαν να χαρακτηρισθούν ακόμη ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Μ. Κωσταράκος, ο αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Άνθης, ο διευθυντής εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων Ιωάννης Καραβασίλης, οι καθηγητές Λέκας και Καρύδης, καθώς και αρκετοί μηχανικοί που είχαν δηλώσει «εθελοντές». 

Magnify Image

Υπό το βάρος των αντιδράσεων της αντιπολίτευσης, η Δημοτική Αρχή αναγκάστηκε να αποσύρει την εισήγηση για την κάλυψη των εξόδων φιλοξενίας των κυβερνητικών στελεχών, παραμένει όμως ανοιχτό το έλλειμμα ηθικής από πλευράς κυβερνώντων, που ολοκληρώνοντας την περιοδεία τους έφυγαν αφήνοντας απλήρωτους λογαριασμούς ακόμη και στα μπαρ των ξενοδοχείων όπου διέμειναν. «Δεν ήταν υποχρέωση του Δήμου να πληρώσει όλους αυτούς τους λογαριασμούς, που θα έπρεπε να καλυφθούν από τα κονδύλια της Γενικής Κυβέρνησης», τονίζει ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Κουρούκλης, που υποστηρίζει πως «ήταν ηθική υποχρέωση των κυβερνητικών εκπροσώπων να καλύψουν τα έξοδά τους όπως κάνουν σε όλες τις άλλες περιπτώσεις των μετακινήσεών τους και να μην περιμένουν ένα σεισμόπληκτο νησί να τους πληρώσει τις διανυκτερεύσεις». Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε στους κατοίκους της Κεφαλονιάς η στάση του δημάρχου, που, ενώ ζητούσε τη συνδρομή της κυβέρνησης, καθώς, όπως έλεγε, «ο συνδυασμός των πρόσφατων σεισμών και της οικονομικής κρίσης έχει δημιουργήσει ένα γκρίζο τοπίο για τους κατοίκους και τους επαγγελματίες», την ίδια ώρα αναλάμβανε να καλύψει από το ταμείο του δήμου τα έξοδα φιλοξενίας της κυβέρνησης.
 Μετά το μπλοκάρισμα της «φιλοξενίας» του γαλαντόμου δημάρχου, «οι ξενοδόχοι του νησιού παραμένουν απλήρωτοι με την υπόσχεση πως τα τιμολόγια θα σταλούν αυτή τη φορά στην Περιφέρεια», σημειώνει ο Γιάννης Κουρούκλης που κάνει λόγο «για ομάδες ειδικών που εξακολουθούν να φιλοξενούνται από τον δήμαρχο εδώ και είκοσι ημέρες στο νησί παίζοντας παιχνίδια στις πλάτες των σεισμοπαθών». 




ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr/

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...