Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

ΔΩΡΕΑΝ WIFI ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΩΣ ΤΑ ΤΕΛΗ ΤΟΥ 2014.

Ολη η Ελλάδα θα σερφάρει στο ίντερνετ με δωρεάν WiFi έως τα τέλη του 2014

Δωρεάν πρόσβαση στο Ίντερνετ από δημόσια σημεία θα μπορούν να έχουν οι πολίτες από τον Νοέμβριο του 2014, υλοποιώντας έτσι την εξαγγελία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, για ενεργοποίηση της υπηρεσίας σε όλη την Ελλάδα σε έναν χρόνο, όπως ανακοίνωσε ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης.

Σύμφωνα με σημερινές ανακοινώσεις του υπουργού Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και του γενικού γραμματέα Τηλεπικοινωνιών Μενέλαου Δασκαλάκη, η πρώτη φάση του έργου, το οποίο τίθεται από αύριο σε διαβούλευση, αφορά δωρεάν ασύρματη πρόσβαση σε 4.000 κλειστούς και ανοικτούς δημόσιους χώρους σε όλη την Ελλάδα. Η δεύτερη θα επεκταθεί σε χώρους μεγάλης έκτασης, ειδικού ενδιαφέροντος και ειδικών τεχνικών και λειτουργικών απαιτήσεων δικτύου και εξοπλισμού και η τρίτη φάση αφορά πανεπιστήμια, νοσοκομεία και μέσα μαζικής μεταφοράς. Η πλήρης λειτουργία του δικτύου αναμένεται τέλος του 2014.

Για την πρώτη φάση του έργου, η επιλογή των σημείων (wi-fi hotspots) αφορά χώρους από 302 δήμους της χώρας (σε σύνολο 325) που υπέδειξαν οι ίδιοι, 100 αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία και 200 χώρους λιμένων και μαρινών. Στους δήμους αυτούς δεν συμπεριλαμβάνεται ο δήμος Αθηναίων, καθώς και άλλοι μεγάλοι δήμοι όπως Χαλάνδρι, Πετρούπολη, Κορωπί, Κερατσίνι- Δραπετσώνα και Πολυγύρος.

Σύμφωνα με τον κ. Δασκαλάκη, οι δήμοι δεν ήταν υποχρεωμένοι να ανταποκριθούν στην πρόκληση του υπουργείου, καθώς μπορεί οι ίδιοι να έχουν φροντίσει για την ανάπτυξη αντίστοιχων δικτύων μέσων άλλων προγραμμάτων. «Το ότι δεν δήλωσαν, δεν σημαίνει ότι δεν ενδιαφέρονται» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως σε ό,τι αφορά τον Δήμο Αθηναίων, εξ όσων γνωρίζει, αυτός υλοποιεί δικό του πρόγραμμα για την παροχή ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο.

Για τα μέσα μεταφοράς, όπως ανέφερε ο κ. Δασκαλάκης, πριν το τέλος του εξαμήνου του 2014 θα γίνει εγκατάσταση και σε 1.200 εως 1.500 λεωφορεία και τρόλεϊ, μέσα δε στο επόμενο τετράμηνο, πρόσβαση στο wi-fi θα υπάρχει και στο σύνολο των σταθμών του μετρό.

Οι πολίτες, όπως είπε ο κ. Δασκαλάκης, θα μπορούν να συνδέονται για χρονικό διάστημα 30 λεπτών, υπό την προϋπόθεση ότι βρίσκονται σε απόσταση 20 μέτρων από το σημείο πρόσβασης για εσωτερικούς χώρους και σε απόσταση 100 μέτρων για τα εξωτερικά σημεία. Κάθε σημείο θα έχει τη δυνατότητα να εξυπηρετεί περίπου 40 έως 50 χρήστες ταυτόχρονα οι οποίοι θα μπορούν:

Να έχουν απλή πρόσβαση στο ίντερνετ, αλλά με περιορισμούς για ακατάλληλο περιεχόμενο, streaming αρχεία κλπ, καθώς και περιορισμό στην ταχύτητα η οποία κατά μέγιστο θα είναι 1 εως 1,5Mbps.

Να έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες της περιοχής και της πόλης.

Να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες από το δήμο.

Αναφορικά με τον προϋπολογισμό του έργου, αυτός θα ανέρχεται σε 15 εκατομμύρια ευρώ (πλέον ΦΠΑ) και οι πόροι θα προέλθουν από το ΕΣΠΑ.

Στο ποσό περιλαμβάνεται το κόστος προμήθειας και εγκατάστασης εξοπλισμού, του λογισμικού διαχείρισης, των υπηρεσιών εγγύησης και συντήρησης του δικτύου αλλά και το λειτουργικό κόστος έως το τέλος Οκτωβρίου του 2015.

Το έργο θα ανατεθεί σε αναδόχους, μέσω ανοιχτού διεθνή διαγωνισμού, μετά δε την ολοκλήρωσή του, το κόστος λειτουργίας και συντήρησης του δικτύου αναλαμβάνεται από το Δημόσιο.






ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...