Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Κυριακή 27 Απριλίου 2014

ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ Ο ΠΑΟ. ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΟΝ ΠΑΟΚ ΜΕ ΣΚΟΡ 4-1

Με απόλυτο σόουμαν τον Μάρκους Μπεργκ που πέτυχε χατ-τρικ (!), ο Παναθηναϊκός έκανε "φύλλο και φτερό" τον ΠΑΟΚ και με σκορ 4-1 πανηγύρισε πανάξια το 18ο Κύπελλο στην ιστορία του.
Ο 72ος τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας έφερε αντιμέτωπους Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ και δίπλα είχε μπει φαρδιά πλατιά η ταμπέλα "ντέρμπι", όμως η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου μετέτρεψε το κατ'ευφημισμόν ντέρμπι σε παράσταση για έναν ρόλο.



Έχοντας τον Μάρκους Μπεργκ σε τρομερή βραδιά (όπως δηλαδή συνέβαινε συνήθως στα περισσότερα φετινά ματς του πρωταθλήματος) να πετυχαίνει τρία γκολ και τους περισσότερους άσους της να βγάζουν απίστευτη ενέργεια, σιγουριά και προσωπικότητα στο χορτάρι, επιβλήθηκε με το εμφατικό 4-1 του ΠΑΟΚ και κατέκτησε με το σπαθί της το τρόπαιο, 18ο στην ιστορία της στο θεσμό.
Ουσιαστικά, οι "πράσινοι" συνέχισαν με κεκτημένη ταχύτητα από τις πολύ καλές εμφανίσεις τους σε ολόκληρο το δεύτερο γύρο της φετινής Super League και με όπλο την κυριαρχία στο χώρο του κέντρου, την δεινότητα στη γραμμή κρούσης και την εξαιρετική φυσική κατάσταση, δεν άφησαν περιθώριο για αμφισβήτηση της κυριαρχίας τους.
Στον αντίποδα, ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να "μπει" ποτέ στο πνεύμα του τελικού παρά μόνο για περίπου 15 λεπτά στο πρώτο ημίχρονο, με τους "ασπρόμαυρους" να μην ανταποκρίνονται στο ύψος των περιστάσεων (πρώτος τελικός που συμμετείχαν μετά το 2003) και να απογοητεύουν τους 22.000 οπαδούς τους που ταξίδεψαν με μεγάλα όνειρα και προσδοκίες στην Αθήνα.
Το πρώτο ημίχρονο βρήκε τον τον Παναθηναϊκό να προηγείται με 1-0 αλλά τα πάντα να είναι ρευστά, ωστόσο στο δεύτερο ημίχρονο στήθηκε ένα απερίγραπτο αγωνιστικό πάρτι από πλευράς "πρασίνων".
Με δύο γκολ μέσα σε πέντε λεπτά έδωσαν διαστάσεις θριάμβου στο σκορ μόλις στο 55', ο ΠΑΟΚ κατάφερε να μειώσει στο 70' από την άσπρη βούλα, όμως τελικά αποδείχτηκε πως το γκολ αυτό ήταν της... παρηγοριάς καθώς ο Μπεργκ έβαλε την οριστική ταφόπλακα στον "Δικέφαλο" με το χατ-τρικ που πέτυχε στο 88ο λεπτό.
Παράλληλα έδωσε το σύνθημα για ξέφρενους πανηγυρισμούς στο γήπεδο αλλά και σε όλη την Ελλάδα από τους φίλους του Παναθηναϊκού, που είδαν την ομάδα τους να κυριαρχεί και να φτάνει σε μία άνετη και δίκαιη επικράτηση απέναντι στον μεγάλο της αντίπαλο.


H ταυτότητα του τελικού

Γήπεδο: Ολυμπιακό Στάδιο
Καιρός: Βροχόπτωση
Διαιτητής: Τάσος Κάκος (Κερκύρας)
Βοηθοί: Μιχαήλ Καρσιώτης (Κορινθίας), Δαμιανός Ευθυμιάδης (Πιερίας)
4ος διαιτητής: Σταύρος Τριτσώνης (Αθηνών)
ΠΑΟΚ (Γιώργος Γεωργιάδης): Γλύκος, Σκόνδρας (77' Κουλούρης), Βίτορ, Ινσαουράλδε, Τζαβέλλας, Λάζαρ (56' Βούκιτς), Κίτσιου, Κάτσε, Λούκας (56' Λίνο), Στοχ, Σαλπιγγίδης
Παναθηναϊκός (Γιάννης Αναστασίου): Κοτσόλης, Νάνο, Σίλντενφελντ , Κουτρουμπής, Τριανταφυλλόπουλος, Μέντες, Πράνιτς, Ζέκα, Αμπέντ (75' Λαγός), Καρέλης, Μπεργκ
Γκολ: Βούκιτς (70' (πεν.)) / Μπεργκ (15', 50', 88'), Καρέλης (54')
Κίτρινες κάρτες: Κουτρουμπής (19'), Καρέλης (55'), Ζέκα (60'), Μπεργκ (89΄) / Κάτσε (18')



ΠΗΓΗ...http://www.sport24.gr/

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...