Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τρίτη 29 Απριλίου 2014

ΣΤΑ 5.100 ΕΥΡΩ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΤΩΝ ΕΛΒΕΤΩΝ

Ικανοποιητικοί οι μισθοί για τους Ελβετούς με μηνιαίο κέρδος 5.100 ευρώ λίγο μετ

Το 50% των μισθωτών στην Ελβετία κερδίζει 5.100 ευρώ (6.118 ελβετικά φράγκα), καταγράφει έρευνα που δημοσιεύθηκε από την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία, γεγονός που τους κατατάσσει σίγουρα σε μερικούς από τους πιο ικανοποιημένους υπαλλήλους στην Ευρώπη.

Η Στατιστική Υπηρεσία, η οποία πραγματοποιεί την εν λόγω έρευνα κάθε δύο χρόνια, αναφέρει πως ο μέσος μισθός έχει αυξηθεί κατά 3,2% συγκριτικά με το 2010, ενώ τα τελευταία δέκα χρόνια στον ιδιωτικό τομέα είχε συνολική αύξηση 13,4%, συγκεκριμένα από το 2002 μέχρι το 2012 οι πιο καλοπληρωμένοι υπάλληλοι είδαν τον μισθό τους να ανεβαίνει κατά 22,5%, αντίθετα οι λιγότερο προνομιούχοι την περίοδο εκείνη είχαν αύξηση 9,5%.

Εντούτοις, από τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν για τους 268.000 λιγότερο καλοπληρωμένους υπαλλήλους, το 52% αυτών αφορούσε σε παροχή υπηρεσιών, το 38% εργαζόταν σε τουριστικό κλάδο και τέλος το 20% άνηκε στον τομέα των πωλήσεων.

Οσον αφορά τις μισθολογικές διαφορές μεταξύ των δύο φύλων, η έρευνα κατέγραψε πως αυξήθηκε κατά 0,5% τα τελευταία δύο χρόνια, με το ποσοστό να ανέρχεται συνολικά σε 18,9.

Ωστόσο, οι Ελβετοί μισθωτοί είναι αρκετά προνομιούχοι, αφού αμείβονται περισσότερο συγκριτικά με τους αλλοδαπούς υπαλλήλους, εκτός όσων κατέχουν διευθυντική θέση.

Τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν από την Στατιστική Υπηρεσία βασίστηκαν σε δεδομένα 35.000 επιχειρήσεις, με συνολικά 1,5 εκατομμύριο εργαζόμενους.





ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...