Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ. ΕΚΡΗΞΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΜΕ 75 ΚΙΛΑ ΕΚΡΗΚΤΙΚΩΝ.



Ισχυρό τρομοκρατικό χτύπημα στην καρδιά της Αθήνας σημειώθηκε στις στις 5.55 το πρωί της Πέμπτης όταν εξερράγη παγιδευμένο με 75 κιλά εκρηκτικών αυτοκίνητο επί της οδού Αμερικής, μεταξύ των οδών Σταδίου και Πανεπιστημίου, έξω από το υποκατάστημα της Τράπεζας της Ελλάδος.
Οι δράστες είχαν κάνει προειδοποιητικό τηλεφώνημα στην ιστοσελίδα zougla (στις 5:05) και στην Εφημερίδα των Συντακτών (5:15) και έδωσαν διορία 45 λεπτών.

Η κινητοποίηση της ΕΛ.ΑΣ ήταν άμεση, το σημείο αποκλείστηκε άμεσα και δεν υπήρξαν τραυματίες.

Και στα δύο τηλεφωνήματα οι δράστες έιπαν πως δεν πρόκειται για φάρσα.

Στο παρακάτω βίντεο ακούγεται ο εκκωφαντικός θόρυβος που έκανε η έκρηξη, ενώ φαίνεται και μια λάμψη στο βάθος.

Βομβαρδισμένο τοπίο το σημείο της έκρηξης

Στις έξι παρά πέντε ακούστηκε ένας εκκωφαντικός θόρυβος καθώς αυτοκίνητο εξερράγη ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο μάρκας Nissan το οποίο, όπως έγινε γνωστό είχε κλαπή από την Καισαριανή στις 5 Απριλίου του 2014.

Από την ισχυρή έκρηξη προκλήθηκαν μόνο ισχυρές υλικές ζημιές.

Η αστυνομία έχει προχωρήσει σε αποκλεισμό των οδών Αμερικής, Πανεπιστημίου και Σταδίου και ειδικοί χτενίζουν το σημείο.

Μέσα στην τράπεζα υπήρχαν δύο φύλακες, οι οποίοι δεν τραυματίστηκαν.

Μάρτυρας είδε νεαρό να αφήνει το αυτοκίνητο και να διαφεύγει του σημείο με μοτοσικλέτα που οδηγούσε συνεργός του.




Μαζιώτη και Επαναστατικό Αγώνα βλέπει η ΕΛ.ΑΣ 

Ο καταζητούμενος για τρομοκρατικές ενέργειες Νίκος Μαζιώτης και τα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα είναι οι νούμερο ένα ύποπτοι για το ισχυρό χτύπημα με παγιδευμένο ΙΧ έξω από το κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις από την αστυνομία.

Μάλιστα από την ΕΛ.ΑΣ αναφέρουν πως δεν είναι τυχαία ούτε η ποσότητα των εκρηκτικών -οι δράστες είχαν τοποθετήσει 75 κιλά εκρηκτικής ύλης στο κλεμμένο ΙΧ- ώστε να είναι ισχυρότατη η έκρηξη, αλλά ούτε και η χρονική στιγμή.

Υπενθυμίζεται πως χθες ανακοινώθηκε ότι η χώρα μετά από τέσσερα χρόνια βγαίνει στις αγορές, ενώ αύριο την Ελλάδα και την Αθήνα επισκέπτεται η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ.

Βομβαρδισμένο τοπίο η περιοχή

Βομβαρδισμένο τοπίο θυμίζουν οι δρόμοι γύρω από την Τράπεζα της Ελλάδας, όπου λίγα λεπτά πριν τις έξι σήμερα το πρωί, σημειώθηκε η έκρηξη του παγιδευμένου, με 75 κιλά εκρηκτικά, αυτοκινήτου.

Καθώς η περιοχή είναι πυκνοδομημένη και οι δρόμοι στενοί, το ωστικό κύμα από την έκρηξη εγκλωβίστηκε με αποτέλεσμα να έχουν σπάσει όλα τα τζάμια κτιρίων σε αρκετά μεγάλη ακτίνα γύρω από την Τράπεζα της Ελλάδας. Είναι χαρακτηριστικό ότι μάρτυρες ανέφεραν ότι έσπασαν ακόμη και τα τζάμια κτιρίων που βρίσκονται στην οδό Βουλής εκεί που συναντά την οδό Κολοκοτρώνη στην Παλιά Βουλή.

Εντωμεταξύ το κέντρο της Αθήνας παραμένει κλειστό: οι Πανεπιστημίου, Σταδίου και Αμερικής είναι αποκλεισμένες από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, καθώς ολόκληρη η περιοχή ερευνάται από άνδρες της Αντιτρομοκρατικής.








ΠΗΓΗ...http://www.briefingnews.gr/

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...