Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

ΩΡΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗΣ…


ΩΡΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗΣ…

Σε λιγότερο από 7 εβδομάδες, καλούμαστε να επιλέξουμε τους δημοτικούς άρχοντες της επόμενης 5ετίας και έχοντας ως γνώμονα ότι προσδοκούμε σε καλύτερες μέρες για τον τόπο μας, θα πρέπει να απαντήσουμε σε ορισμένα καίρια ερωτήματα.

1.    Ικανοποιούνται οι προσδοκίες μας;
2.    Πιστεύουμε ότι μπορεί να υπάρξει μια νέα πρόταση, η οποία δε θα ακολουθεί την πεπατημένη;
3.    Έχουμε τη διάθεση να συμμετέχουμε και να την επιλέξουμε;

Οι απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα, μπορούν να προέλθουν τόσο από το μεγαλύτερο μέρος των ψηφοφόρων της τοπικής μας κοινωνίας, οι οποίοι είναι απογοητευμένοι, αναποφάσιστοι και αναζητούν μια διέξοδο ελπίδας, όσο και από τον πλέον αισιόδοξο ψηφοφόρο.

Ενδεχομένως, όσα θα διαβαστούν παρακάτω να χαρακτηριστούν αφελή ή/και ρομαντικά, αλλά όλοι μας παραδεχόμαστε ότι οι δημοτικές εκλογές πρέπει να μας κάνουν να σκεφτούμε κάπως διαφορετικά, πιο πρακτικά και κυρίως πιο ανοιχτόμυαλα. Λιγότερο πολιτικά, περισσότερο ανθρωποκεντρικά, αλλά και ασυμβίβαστα.

Θεωρούμε, ότι το μέχρι τώρα εκλογικό σκηνικό δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες της πλειοψηφίας των συμπολιτών μας. Παρόλα αυτά, οι ίδιοι έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους, ότι κάτι μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο, δεν έχουν όμως το έναυσμα, έτσι ώστε να πιστέψουν ότι αυτό μπορεί να γίνει πραγματικότητα.

Για να πραγματοποιηθεί αυτό, πρέπει να επικεντρωθούμε στην ουσία του θεσμού των δημοτικών εκλογών και να εστιάσουμε στη συναίνεση για την επίλυση των ουσιαστικών προβλημάτων της τοπικής μας κοινωνίας. Σε καμία περίπτωση, δε θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε την τοπική αυτοδιοίκηση ως ένα κακέκτυπο της κεντρικής πολιτικής σκηνής.

Δυστυχώς όμως, οι μέχρι τώρα διαφαινόμενες επιλογές, προσπαθούν να υποχρεώσουν και να επιβάλουν στους ψηφοφόρους τον ανταγωνισμό και την (κομματική) πόλωση. Δηλαδή, καταστάσεις οι οποίες οδηγούν στην απόλυτη χειραγώγηση του εκλογικού σώματος και σε μία στρατηγική χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο.
Έτσι, λοιπόν, αυτές οι δημοτικές εκλογές πρέπει να αποκτήσουν ξεχωριστή σημασία και να αποτελέσουν την αφετηρία για ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ και ΕΠΙΛΟΓΗ. Πως; Βάζοντας ως στόχο την αναγκαιότητα για ενεργοποίηση του συνόλου των πολιτών ως προς την ανάληψη σημαντικών πρωτοβουλιών.

Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να θυμόμαστε πως η απαξίωση του θεσμού της τοπικής αυτοδιοίκησης αποτελεί απαξίωση προς τους ίδιους μας τους εαυτούς. Οφείλουμε να βρούμε τρόπους να λειτουργήσουμε καταλυτικά, να εμπνεύσουμε και να κινητοποιηθούμε.

Χρειάζεται συγκεκριμένο πλαίσιο αρχών και κατευθύνσεων, ώστε οποιαδήποτε συνεργασία και συμπόρευση να θεωρηθεί ρεαλιστική. Μόνο έτσι μπορεί να εκπληρωθεί με επιτυχία ο σκοπός αυτός. Αλλιώς, θα υπάρξουν ξανά και ξανά τα ίδια λάθη του παρελθόντος.

Πιστεύουμε ακράδαντα, πως αυτές οι σκέψεις και οι προβληματισμοί βρίσκονται στο μυαλό του καθενός.

Είμαστε βέβαιοι, ότι η δυναμική του καθενός είναι ικανή να αλλάξει τα μέχρι τώρα δεδομένα.

Θεωρούμε, ότι είναι δυνατή η δημιουργία ενός ισχυρού ρεύματος αφύπνισης, που με την καθολική συμμετοχή νέων ανθρώπων μπορεί να δημιουργήσει τις βάσεις για κάτι εντελώς διαφορετικό στα δημοτικά δρώμενα.

Δεν έχουμε την πολυτέλεια να χάσουμε άλλο χρόνο.

Αν όχι ΤΩΡΑ, πότε;


Αραμπατζής Γιώργος
Αλακιόζογλου Στέλιος
Βρετοπούλου Τάνια
Γεωργιάδης Θόδωρος
Γιουρούκης Παύλος
Γκλαβάκης Βαγγέλης
Δημόπουλος Μίλτος
Δούμος Χρήστος
Κανονίδης Κοσμάς
Καραφατάς Κώστας
Κησελίγκας Θανάσης
Κορεκτσίδης Κώστας
Μακρόπουλος Δημήτρης
Μασλάρης Νεκτάριος
Μιχαηλίδου Κλήμη
Μποζίνης Πέτρος
Νέμτση Σούλα
Νιβουρλής Γιάννης
Παλίκογλου Κώστας
Παπαδόπουλος Γιάννης
Παπαδοπούλου Ελένη
Παπαργυρίου Ηλίας
Ρίσκος Αντώνης
Σαμαράς Ανέστης
Σιαμπανοπούλου Λίτσα
Σόρτσης Αλέξης
Σταύρου Κατερίνα
Στεφανίδου Νένα
Τερζόγλου Μπάμπης
Τζιβιτζίδης Δημήτρης
Τοπάλης Νίκος
Τσεντεμίδης Στέλιος
Τσιμεντερίδης Ιορδάνης

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...