Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τρίτη 22 Απριλίου 2014

ΓΥΝΑΙΚΕΣ "ΚΑΜΗΛΟΠΑΡΔΑΛΕΙΣ" ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΗΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Γυναίκες «καμηλοπαρδάλεις» -Το βασανιστήριο με τα χάλκινα δαχτυλίδια στο λαιμό που υπομένουν ντόπιες στη Βιρμανία για χάρη της ομορφιάς αλλά και του τουρισμού [εικόνες]


«Γυναίκες καμηλοπαρδάλεις». Γυναίκες με ένα χάλκινο πηνίο στο λαιμό, που τον κάνουν να δείχνει μακρύτερο (εξού και ο χαρακτηρισμός «καμηλοπαρδάλεις» που τους αποδίδεται) τριγυρνούν στους δρόμους χωριών της ανατολικής Βιρμανίας αποτελώντας δίχως να δείχνουν να επιβαρύνονται από το παράξενο αυτό φορτίο, τιμώντας και συνεχίζοντας μια παράδοση οι ρίζες της οποίας χάνεται στα βάθη των αιώνων.

Τα «δαχτυλίδια» που φορούν γυναίκες από την ηλικία ακόμη και των πέντε ετών στην πολιτεία Καγιάν της Ανατολικής Βιρμανίας δίνουν την αίσθηση ενός μακρύτερου, τεντωμένου λαιμού, μια εικόνα που θεωρείται όμορφη στον τοπικό πολιτισμό.

Οπως σημειώνει η Daily Mail, τα ορειχάλκινα δαχτυλίδια φυσικά και δεν μακραίνουν το λαιμό. Δίνουν όμως την αίσθηση ενός τεντωμένου λαιμού, καθώς το βάρος των δαχτυλιδιών πιέζει προς τα κάτω τους ώμους και συμπιέζει το θώρακα.

Η τοποθέτησή του μπορεί να διαρκέσει ώρες, ξεκινά από την ηλικία των πέντε ετών και σπάνια βγαίνει. Μόνο σε κάποια περίπτωση που η γυναίκα που φορά αυτή το δαχτυλίδι θέλε να το αντικαταστήσει. Καθώς τα χρόνια περνούν και το σώμα των γυναικών αναπτύσσεται, συνηθίζουν να προσθέτουν νέα δαχτυλίδια για να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα του τεντωμένου λαιμού.

Το ορειχάλκινο «δαχτυλίδι» μπορεί να φθάνει να ζυγίζει ακόμη και 10 κιλά, ωστόσο, ελάχιστα έως καθόλου περιορίζει την κίνηση των γυναικών που το φορούν.

Οπως σημειώνει η βρετανική εφημερίδα οι γυναίκες έχουν την επιλογή να αφαιρέσουν το ορειχάλκινο δαχτυλίδι από το λαιμό τους, μια πρακτική, όμως, που αποφεύγεται καθώς αφενός η όλη διαδικασία είναι επίπονη, αφετέρου με τα χρόνια, το δέρμα κάτω από τα δαχτυλίδι στο λαιμό και στη βάση του έχει αποχρωματιστεί πλήρως, είναι συνήθως μελανό, ενώ γυναίκες που έχουν υποβληθεί σε αυτή τη διαδικασία δηλώνουν ότι αισθάνονται... γυμνές και ευάλωτες.

Γιατί άρχισαν οι γυναίκες να φορούν τα «δαχτυλίδια» στο λαιμό τους

Ο ακριβής λόγος για τον οποίο υιοθετήθηκε αυτή η παράξενη παράδοση παραμένει άγνωστος, ωστόσο, υπάρχουν πολλές θεωρίες γύρω από τα δαχτυλίδια λαιμού.

Αλλες θεωρίες θέλουν τις γυναίκες να φορούσαν αυτά τα ορειχάλκινα πηνία για να προστατευτούν από τα τσιμπήματα των των άγριων ζώων και κυρίως από τις τίγρεις, ενώ κάποιες άλλες υποστηρίζουν ότι ξεκίνησαν να τα φορούν σε μια προσπάθεια να μοιάσουν στους δράκους των τοπικών θρύλων και παραδόσεων.

Ειδικοί, όμως, δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο οι γυναίκες να ξεκίνησαν να φορούν τα δαχτυλίδια αυτά με σκοπό να γίνουν λιγότερο αρεστές σε άλλες φυλές και να μην της πάρουν για σκλάβες.

Βέβαια, τώρα, οι γυναίκες της περιοχής αυτής της ανατολικής Βιρμανίας δέχονται να φορέσουν τα βαριά αυτά «δαχτυλίδια» στους λαιμούς τους, είτε γιατί επιθυμούν να συνεχίσουν την παράδοση, είτε γιατί θεωρούν ότι το παράξενο αυτό «κόσμημα» αποτελεί από μόνο του μια τουριστική ατραξιόν που φέρνει έσοδα στο χωριό.













ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...