Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Η "ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ" ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ "ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ" ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΣΚΥΔΡΑΣ


       Οι εργαζόμενοι στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» πραγματοποίησαν 48ωρη πανελλαδική απεργία για καταβολή των δεδουλευμένων 7 μηνών και για την τύχη του ίδιου του Προγράμματος. Στις κινητοποιήσεις συμμετείχαν και οι εργαζόμενοι των Δήμων της Πέλλας.
       Στην κινητοποίηση στο Δήμο Σκύδρας παραβρέθηκε συμπαραστεκόμενη στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων αντιπροσωπεία της «Λαϊκής Συσπείρωσης» της Περιφέρειας Κ.Μακεδονίας & του Δήμου Σκύδρας με τον υποψήφιο Δήμαρχο Σκύδρας Κανάκη Μάνο.
      Στους εργαζόμενους μοιράστηκε η παρακάτω κοινή ανακοίνωση συμπαράστασης της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με τις υπογραφές του υποψήφιου Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Ουγγρίνου Αλέκου & του υποψήφιου Δήμαρχου Σκύδρας Κανάκη Μάνου :  

«Για τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο πρόγραμμα  Βοήθεια στο Σπίτι (Π.Β.Σ.)»

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Σκύδρας εκφράζει την συμπαράσταση της στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι». Το συγχρηματοδοτούμενο, από την ΕΕ και εθνικούς πόρους, δηλαδή από χρήματα του Ελληνικού και των άλλων Ευρωπαϊκών λαών, πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», λόγω της υποχρηματοδότησης αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα στη στελέχωση, στις παρεχόμενες υπηρεσίες και μεγάλη καθυστέρηση της καταβολής των αποδοχών στους εργαζόμενους για πολλούς μήνες.
Το επόμενο βήμα που ήδη προωθείται από την κυβέρνηση, είναι το πρόγραμμα, με τη σημερινή του μορφή, να διακοπεί και οι παροχές του να πληρώνονται  είτε από τα χρεοκοπημένα, από το κράτος και το κεφάλαιο, ασφαλιστικά ταμεία σε ανταποδοτική βάση, είτε από τους ίδιους του χρήστες των υπηρεσιών. Οι εργαζόμενοι του προγράμματος σχεδιάζεται να απολυθούν και να μετατραπούν σε «επιχειρηματίες» μέσω των «Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων» που θα πωλούν τις υπηρεσίες. Στην πορεία πολλές από αυτές τις «κοινωνικές επιχειρήσεις», στα πλαίσια του ανταγωνισμού θα κλείσουν και ορισμένες που θα μπορούν να είναι κερδοφόρες θα μετατραπούν σε ιδιοκτησία επιχειρηματιών, όπως έγινε σε άλλες χώρες της ΕΕ, με την εκμετάλλευση των αναγκών των ηλικιωμένων και των αναπήρων.   
Πρόκειται για την υλοποίηση της  πολιτικής της ΕΕ, με την οποία ενισχύεται η εμπορευματοποίηση βασικών κοινωνικών - λαϊκών αναγκών και η κρατική παροχή τους να περιορίζεται στην αντιμετώπιση των περιπτώσεων που είναι κάτω ή στα όρια της εξαθλίωσης. Είναι πολιτική που προωθείται ενιαία από την Κυβέρνηση και τα κόμματα που υποστηρίζουν την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων και των εκλεγμένων τους στην τοπική διοίκηση.
Η κυβέρνηση έχει ευθύνη άμεσα και χωρίς καθυστερήσεις να εξασφαλίσει την πληρωμή όλων των δεδουλευμένων των εργαζομένων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και την απρόσκοπτη μηνιαία καταβολή των μισθών. Να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος. Να μονιμοποιηθούν όλοι, να προσληφθεί επιπλέον όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό, όλων των ειδικοτήτων, προκειμένου να αναπτυχθούν πανελλαδικά πλήρως οι υπηρεσίες ενταγμένες στους Δήμους και στα κρατικά Κέντρα Υγείας. Να χρηματοδοτηθούν πλήρως από τον κρατικό προϋπολογισμό και με την αξιοποίηση κονδυλίων από την ΕΕ. Να παρέχονται πλήρεις υπηρεσίες σε όλους όσους έχουν ανάγκη, χωρίς εξαιρέσεις και απολύτως δωρεάν, αποσυνδεδεμένες από την ασφαλιστική, εισοδηματική κλπ. κατάστασή τους.

Σκύδρα 3.4.2014
«Λαϊκή Συσπείρωση»

Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας          Υποψήφιος Δήμαρχος Σκύδρας

    Αλέκος Ουγγρίνος                                      Μάνος Κανάκης 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...