Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΣΤΟ ΒΕΛΓΙΟ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΣΤΟ ΒΕΛΓΙΟ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

           Σε εκδηλώσεις γευσιγνωσίας ελληνικών προϊόντων και τουριστικής προβολής των ελληνικών Περιφερειών στο Βέλγιο, που πραγματοποιήθηκαν από τις 31 Μαρτίου έως τις 3 Απριλίου 2014, συμμετείχε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας-Αντιπεριφέρεια Εξωστρέφειας, Καινοτομίας και Νέων Τεχνολογιών, στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, με την υποστήριξη του Κέντρου Επιχειρηματικής και Πολιτιστικής Ανάπτυξης-Αναπτυξιακής Ένωσης Μακεδονίας (ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ).
           «Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας κάνει για μια ακόμη φορά πράξη την εξωστρέφεια και στον τομέα του τουρισμού, μέσα από την επιτυχημένη συμμετοχή της στις εκδηλώσεις προβολής των ελληνικών προϊόντων και των τουριστικών προορισμών στο Βέλγιο, που πραγματοποιήθηκαν στις Βρυξέλλες και στην Αμβέρσα στο πλαίσιο της ελληνικής προεδρίας, με την υποστήριξη του ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ. Η Κεντρική Μακεδονία έδωσε δυναμικά το “παρών” σε μια μεγάλη τουριστική διοργάνωση, με βασική επιδίωξη την ανάδειξη των ποιοτικών προϊόντων της περιοχής και την περαιτέρω ενίσχυση της τουριστικής ταυτότητας στις αγορές-στόχους της Ευρώπης», υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.
           Η πρώτη εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, στο χώρο του Brussels Press Club Europe, από τις 31 Μαρτίου έως την 1η Απριλίου 2014, σε συνεργασία με το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων (Ο.Ε.Υ.) της ελληνικής Πρεσβείας στις Βρυξέλλες και τον ΟΠΕ, είχε ως κεντρικό στόχο τη διήμερη παρουσίαση και γευσιγνωσία των ελληνικών προϊόντων σε Βέλγους δημοσιογράφους και προμηθευτές, καθώς και την προβολή της Κεντρικής Μακεδονίας ως τουριστικού προορισμού. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, που ήταν ανοιχτή για το κοινό, προσφέρθηκαν στους επισκέπτες ελληνικοί μεζέδες και πραγματοποιήθηκαν επαγγελματικές συναντήσεις Ελλήνων επαγγελματιών με βελγικές επιχειρήσεις.
           Στη δεύτερη εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στην Αμβέρσα στις 3 Απριλίου 2014, στον πολιτιστικό χώρο του HORTA, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει τη νέα καμπάνια τουριστικής προβολής της ΠΚΜ σε 150 τουριστικούς πράκτορες της βελγικής αγοράς, ανάμεσά τους και τους δύο μεγαλύτερους του χώρου, JETAIR-TUI και THOMAS COOK. Στο περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας είχαν παρουσία η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, η Ένωση Ξενοδόχων Χαλκιδικής και ελληνικές αλυσίδες ξενοδοχείων.

           Η Αντιπεριφερειάρχης Εξωστρέφειας, Καινοτομίας και Νέων Τεχνολογιών Τζελίνα Μακραντωνάκη τόνισε τη σπουδαιότητα των δύο εκδηλώσεων στις Βρυξέλλες και την Αμβέρσα για την προώθηση των προϊόντων της Κεντρικής Μακεδονίας στο εξωτερικό και για την ενδυνάμωση της τουριστικής εικόνας της Π.Κ.Μ. στις αγορές της Ευρώπης. «Οι εκδηλώσεις προβολής των ελληνικών Περιφερειών στο Βέλγιο αποτέλεσαν μια εξαιρετική ευκαιρία τόσο για μας όσο και για τους επαγγελματίες της Κεντρικής Μακεδονίας να αναδείξουμε από κοινού τα μοναδικά προϊόντα της μακεδονικής γης και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας στον τομέα του τουρισμού. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά το ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ για την υποστήριξη των εκδηλώσεων στο Βέλγιο, καθώς και την ελληνική πρεσβεία στις Βρυξέλλες και το γραφείο ΕΟΤ Βελγίου για την πολύ καλή συνεργασία», υπογράμμισε η κ. Μακραντωνάκη.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...