Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

ΜΗΤΡΟΤΗΤΑ: ΕΝΑΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΜΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΑΛΕΤΑ, ΜΙΑ ΜΗΤΕΡΑ ΠΟΤΕ!

Μητρότητα: Ενας βασιλιάς μπορεί να πάει μόνος στην τουαλέτα, μια μητέρα ποτέ [εικόνες]

Δύο άνθρωποι μπορούν να περπατήσουν σαν... άνθρωποι στον δρόμο, μία μητέρα με τα παιδιά της, ποτέ. H φωτογράφος Ελινορ Καρούτσι στρέφει το φακό της στην οικογένεια και αφηγείται μια σκληρή πραγματικότητα.

Η Ελινορ Κανούτσι γεννήθηκε στο Ισραήλ και ζει στη Νέα Υόρκη. Εργάζεται σαν καθηγήτρια στο School of Visual Arts. Κάνει συνεχώς εκθέσεις φωτογραφίας και έργα της χρησιμοποιούνται στά περιοδικά New York Times Magazine, The New Yorker, Details, New York Magazine, και W ενώ πήρε πολλά βραβεία.
Στη σειρά φωτογραφιών Mother η Καρούτσι χρησιμοποιεί τον εαυτό της ως μοντέλο και φωτογραφίζει όλη την περίοδο, από την εγκυμοσύνη της, τη γέννηση διδύμων και το μεγάλωμά τους. Αγάπη, τρυφερότητα αλλά και δύσκολες στιγμές περνούν μπροστά από το φακό της στο πιο βαθυστόχαστο και συναρπαστικό αφήγημα της μητρότητας.

Η μητρότητα δεν είναι εύκολο πράγμα, μας λένε οι εικόνες της Καρούτσι. Οδοστρωτήρας χαρακτήρων και εγωισμών τα παιδιά.
Οι δύσκολες ώρες του παιδικού κουρέματος, μια μύτη που στάζει, τα φουσκωμένα χειλάκια από τις τούμπες. Ωστόσο, παρά τις όποιες δυσκολίες της παιδικής ανατροφής, τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί μ΄ένα παιδικό φιλί ή με τη φωτογραφία που μητέρα και παιδί ξεχειλίζουν από ευτυχία ενώνοντας τις... μύτες τους.
Η 42χρονη σήμερα Καρούτσι συγκέντρωσε 125 εικόνες σε ένα άλμπουμ που της πήρε 10 χρόνια για να το ολοκληρώσει.

«Ηθελα πραγματικά να τοποθετήσω τα πράγματα όπως πραγματικά είναι και όχι να τα ωραιοποιήσω» γράφει. «Τα καθημερινά δράματα, όταν χτενίζεις ένα παιδί ή όταν σου φωνάζει, όταν εσύ είσαι εκνευρισμένος ή κουρασμένος ή τσακισμένος. Ηθελα να δω τα πράγματα όπως αληθινά είναι, παρότι αρκετοί μπορεί να θεωρήσουν την άποψή μου προβοκατόρικη. Η πιό όμορφη αλήθεια είναι η πραγματικότητα».





























ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...