Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΣ ΥΠΕΡΗΛΙΚΕΣ




Ως γνωστόν, ο Γιώργος Καρασμάνης με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, την οποία προσυπέγραφαν και άλλοι δώδεκα συνάδελφοί του Βουλευτές, ζητούσε από τους αρμόδιους Υπουργούς Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας και Οικονομικών την επανεξέταση των κριτηρίων, βάσει των οποίων αποκλείστηκαν από την καταβολή σύνταξης από τον ΟΓΑ χιλιάδες ανασφάλιστοι υπερήλικες, γεγονός το οποίο έχει οδηγήσει τους ανθρώπους αυτούς σε απόλυτη οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση.
Στην απάντηση που έδωσε στην ερώτηση αυτή ο Υπουργός Εργασίας κ. Βρούτσης αντιμετωπίζει θετικά το συγκεκριμένο ζήτημα, αφού μεταξύ άλλων αναφέρει:
«…Τα κριτήρια χορήγησης σύνταξης στους ανασφάλιστους υπερήλικες επανεξετάζονται, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις παραμέτρους ιδίως αυτές που αφορούν στην προϋπόθεση της εικοσαετούς διαμονής στη χώρα μας και στη λήψη σύνταξης από οποιαδήποτε φορέα κοινωνικής ασφάλισης, ή το Δημόσιο στην Ελλάδα, ή το εξωτερικό ».
Επιπλέον, πρόσφατα ψηφίσθηκε διάταξη στη Βουλή, σύμφωνα με την οποία παρατείνονται μέχρι 28/02/2015 οι παροχές ασθενείας σε όσους ανασφάλιστους υπερήλικες διακόπηκε η χορήγηση σύνταξης και επανεξετάζονται οι προϋποθέσεις για την επαναχορήγησή της.







ΤΕΤΑΡΤΗ 02 ΑΠΡΙΛΙΟΥ  2014          ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...