Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Κυριακή 6 Απριλίου 2014

ΤΟ ΑΝΘΟΣ ΤΟΥ ΚΑΠΝΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ "ΣΚΟΤΩΣΕΙ" ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ.

Παράδοξο -Το άνθος του καπνού μπορεί να «σκοτώσει» τον καρκίνο
Ο φυσικός μηχανισμός άμυνας του φυτού του καπνού θα μπορούσε να αξιοποιηθεί για να σκοτώσει τα καρκινικά κύτταρα στο ανθρώπινο σώμα, υποστηρίζουν τώρα επιστήμονες, αν και το τσιγάρο αποτελεί μια από τις κύριες αιτίες πρόκλησης της ασθένειας.
Αυτή η ανατρεπτική ανακάλυψη έγινε από μια αυστραλιανή ομάδα επιστημόνων, που εντόπισε ένα μόριο στο άνθος του φυτού το οποίο καταπολεμά τους μύκητες και τα βακτήρια. Έκπληκτοι οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι έχει, επίσης, τη δυνατότητα να εντοπίζει και να καταστρέψει τα καρκινικά κύτταρα.

Το θαυματουργό μόριο ονομάζεται NaD1 και λειτουργεί δημιουργώντας κάτι σαν «τανάλια» που γαντζώνεται στα λιπίδια πάνω στη μεμβράνη των καρκινικών κυττάρων, τα οποία σχίζει αναγκάζοντας έτσι το κύτταρο να αποβάλλει το περιεχόμενό του και να διασπαστεί.

«Υπάρχει ειρωνεία στο γεγονός ότι ένας ισχυρός μηχανισμός άμυνας κατά του καρκίνου κρύβεται στο άνθος του καλλωπιστικού φυτού του καπνού. Ωστόσο, όποια και αν είναι η προέλευσή του, αποτελεί μια πολύ ευχάριστη ανακάλυψη», τονίζει ο δόκτωρ Μαρκ Χιούλετ, από το Ινστιτούτο Μοριακών Επιστημών της Μελβούρνης.

Tο επόμενο βήμα είναι να γίνουν προκλινικές μελέτες για να εξακριβωθεί πώς το NaD1 θα μπορούσε να «αναλάβει δράση» στη θεραπεία κατά του καρκίνου.

ΠΗΓΗ...http://www.briefingnews.gr/

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...