Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Σάββατο 26 Απριλίου 2014

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΜΕ ΘΕΜΑ “DESIGNING CREATIVE SYNERGIES 2014” ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ (28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014)


Το 2ο Συνέδριο με θέμα “Designing Creative Synergies 2014” συνδιοργανώνουν το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και τη Μητροπολιτική Αναπτυξιακή Θεσσαλονίκης Α.Ε. τη Δευτέρα 28 Απριλίου 2014 στο Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων (ΚΕ.Δ.Ε.Α) του ΑΠΘ υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Πρόκειται για μία διεπιστημονική ημερίδα, η οποία φιλοδοξεί να προσεγγίσει με σφαιρικότητα ζητήματα που αφορούν στη δημιουργικότητα και τις σημαντικότερες πτυχές της. Η δημιουργική παραγωγή, η καινοτομία, η εξωστρέφεια και η ποικιλομορφία συνιστούν θεμελιώδεις συνιστώσες της εκδήλωσης, στο εναρκτήριο πρώτο μέρος της οποίας περιλαμβάνεται προσκεκλημένη εισήγηση του φημισμένου καθηγητή Amaresh Chakrabarti από το Indian Institute of Science.
Το δεύτερο και εκτενέστερο μέρος του Συνεδρίου περιλαμβάνει τέσσερα πάνελ σχετικά με επιμέρους εκφάνσεις της δημιουργικότητας. Στο 1ο πάνελ με συντονιστή τον καθηγητή Νίκο Βαρσακέλη (ΑΠΘ) θα αναπτυχθούν από τους καθηγητές κκ. Ιωάννη Ψυχάρη (Πάντειο Πανεπιστήμιο) και Λόη Λαμπριανίδη (Πανεπιστήμιο Μακεδονίας) ζητήματα αναφορικά με τη Δημιουργική Οικονομία. Στο 2ο πάνελ με συντονιστή το δημοσιογράφο κ. Βασίλη Κατσάρα θα πραγματοποιηθούν εισηγήσεις από τους κκ. Σπύρο Πέγκα (Δήμος Θεσ/νίκης), Αλέξη Defner (Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας) και Χρήστο Χέλμη (Colibri) με πυρήνα τον «Επανασχεδιασμό μιας Δημιουργικής Πόλης».
Στο 3ο πάνελ με τίτλο «Design και Εκπαίδευση» και συντονιστή τον Αντιπρόεδρο του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος καθηγητή Νικόλαο Μουσιόπουλο ομιλητές θα είναι οι καθηγητές κκ. Αθανάσιος Μιχαηλίδης (ΑΠΘ), Δημήτρης Ναθαναήλ (ΕΜΠ) και Γρηγόρης Ζαρωτιάδης (ΑΠΘ).             Τέλος, στο 4ο πάνελ με τίτλο «Design και Δημιουργικότητα» ο Πρόεδρος του Τμήματος Αρχιτεκτόνων ΑΠΘ καθηγητής Νίκος Καλογήρου θα συντονίσει εισηγήσεις των κκ. Δημήτρη Φακίνου (+DESIGN | ΕΒΓΕ | European Design Festival), Δημήτρη Κολιαδήμα (Designers United), Απόστολου Καλφόπουλου (ΑΠΘ) και Γιώργου Λιαμάδη (ΑΠΘ).

Στο τρίτο και τελευταίο μέρος της ημερίδας θα βραβευθούν οι καλύτερες από τις εργασίες φοιτητών των δυο πανεπιστημίων στο πεδίο των δημιουργικών βιομηχανιών και του design που θα εκτεθούν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας παράλληλα με τις εργασίες του Συνεδρίου.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...