Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

ΔΥΟ ΝΕΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ INTERREG


Δυο νέα σημαντικά έργα εγκρίθηκαν για το Δήμο Αλμωπίας στα πλαίσια της 3ης πρόσκλησης του ευρωπαϊκού προγράμματος διασυνοριακής συνεργασίας Ελλάδα-π.Γ.Δ.Μ. (interreg).

Το πρώτο έργο λέγεται “LhiLna 2”, προϋπολογισμού 445.754,00, και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την ανάπλαση της πλατείας Αετοχωρίου και τη σηματοδότηση της ως αφετηρία ορειβατικών διαδρομών, τις μελέτες για την ανάδειξη του Σπηλαιοβάραθρου στα Λουτρά Λουτρακίου σύμφωνα με τις προδιαγραφές του Υπουργείου Πολιτισμού, τις μελέτες για την ανάδειξη βυζαντινών μνημείων της Αλμωπίας (κάστρο Χρυσής και Γέφυρα Μεγάλου Αλεξάνδρου) και στοχευμένες δράσεις για την ενίσχυση των προτεινόμενων θεματικών διαδρομών που θα υλοποιηθούν στην Αλμωπία με την ήδη εγκεκριμένη πράξη Lhi-Lna.

Το δεύτερο εγκεκριμένο έργο λέγεται “Bee-conomy”, προϋπολογισμού 268.145,00 ευρώ, και στοχεύει στην ενίσχυση του Σχολείου Μελισσοκομίας που λειτουργεί ήδη στο Δήμο Αλμωπίας, καθώς και σε δράσεις για την προβολή των αξιόλογων προϊόντων μέλισσας που παράγονται στο Δήμο (π.χ. καστανόμελο), ενέργειες για την πιστοποίηση τους, καθώς και επιχειρηματική ενίσχυση των μελισσοκόμων που δραστηριοποιούνται στο Δήμο, με στόχο την οικονομική ανάπτυξη του τομέα στην Αλμωπία. 

Τα δυο έργα εντάσσονται στις μόλις δεκαέξι (16) εγκεκριμένες προτάσεις που επιλέχθηκαν από συνολικά εκατό σαράντα οκτώ (148) προτάσεις που είχαν κατατεθεί από ενδιαφερόμενους Ο.Τ.Α., πανεπιστημιακές σχολές, ερευνητικά κέντρα, επιμελητήρια και λοιπούς φορείς.
Το συνολικό ποσό για τους έλληνες εταίρους ανερχόταν σύμφωνα με την πρόσκληση περίπου στα 4.000.000,00 ευρώ. Ο Δήμος Αλμωπίας διεκδίκησε και επιχορηγήθηκε με 714.000,00 ευρώ.
Η προετοιμασία των προτάσεων έγινε εξολοκλήρου από το Δήμο Αλμωπίας, και ειδικότερα από τον επιστημονικό συνεργάτη Τσίμα Νικόλαο, Αρχιτέκτονα Μηχανικό, με τη συνεργασία των Τμημάτων Τεχνικών Υπηρεσιών και Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης.  

Η χρηματοδότηση είναι σε ποσοστό 100%, δηλαδή χωρίς καμία επιβάρυνση του Δήμου Αλμωπίας.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...