Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΡΟΜΑΧΩΝ ΣΕ ΗΜΕΡΙΔΑ


Την Τρίτη 13-5-2014 πραγματοποιήθηκε στο 1ο Γενικό Λύκειο Έδεσσας Νικόλαος Οικονομίδης ημερίδα με θέμα την παρουσίαση καλών διδακτικών πρακτικών σε φιλολογικά μαθήματα. Την ημερίδα, η οποία  διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της Σχολικής Συμβούλου Φιλολόγων Πέλλας κας Αντωνίας Παπαδάκη παρακολούθησαν ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας κ. Κωνσταντίνος Κούγκας, η Προϊσταμένη Εκπαιδευτικών Θεμάτων κα Αντωνία Πολυξενίδου καθώς και πλήθος εκπαιδευτικών που υπηρετούν στα σχολεία της περιοχής. Στόχος της ημερίδας ήταν η παρουσίαση διδακτικών προτάσεων που έχουν ήδη εφαρμοστεί στην πράξη και  κρίθηκαν από τους/τις εκπαιδευτικούς επιτυχείς, αποβλέποντας στην προώθηση της συνεργασίας και της ανταλλαγής απόψεων μεταξύ των φιλολόγων.
Στις εισηγήσεις της ημερίδας περιλαμβάνονταν μεταξύ άλλων και η παρουσίαση του ηλεκτρονικού περιοδικού του Γυμνασίου Προμάχων ΠΡΟΜΑΧΟΙ School Net. Οι φιλόλογοι καθηγητές του σχολείου κ.κ. Πούτης Ιωάννης και Μαζγαλτζίδου Ελένη -οι οποίοι συντονίζουν την έκδοση του περιοδικού- αφού πρώτα έκαναν μια θεωρητική προσέγγιση σχετικά με το μαθητικό έντυπο και τις εκπαιδευτικές ανάγκες που υπηρετεί αναφέρθηκαν διεξοδικά στη διαδικασία που ακολουθήθηκε στο Γυμνάσιο Προμάχων για τη δημιουργία του ηλεκτρονικού περιοδικού. Παρουσιάστηκαν αναλυτικά τα χαρακτηριστικά του περιοδικού και η θεματολογία του, ο τρόπος λειτουργίας της συντακτικής ομάδας και η μεγάλη ανταπόκριση των μαθητών του σχολείου στη δημιουργία του ΠΡΟΜΑΧΟΙ School Net. Τέλος, αφού προηγήθηκε σύντομη πλοήγηση στην ηλεκτρονική σελίδα του περιοδικού, παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα της αξιολόγησης  του όλου εγχειρήματος από τους μαθητές, με βάση τις απαντήσεις που έδωσαν σε σχετικό ερωτηματολόγιο.
Σε παρέμβασή του ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας κ. Κ. Κούγκας συνεχάρη τους συντελεστές του περιοδικού και αναφέρθηκε γενικότερα στις δράσεις που υλοποιούνται στο Γυμνάσιο Προμάχων (συμμετοχή στο μαθητικό συνέδριο Πληροφορικής, πολύπλευρη και πολυετής δραστηριότητα της περιβαλλοντικής ομάδας), τονίζοντας ότι  χάρη στις πρωτοβουλίες και το μεράκι των εκπαιδευτικών υπάρχουν δυνατότητες ακόμη και σε μικρά σχολεία να αναπτύσσονται αξιόλογες δραστηριότητες προς όφελος των μαθητών τους. Θετικά σχόλια για το ηλεκτρονικό περιοδικό του Γυμνασίου Προμάχων διατύπωσαν τόσο η Σχολική Σύμβουλος Φιλολόγων κα Αντωνία Παπαδάκη όσο και οι εκπαιδευτικοί που παρακολούθησαν την εισήγηση.
Οι υπόλοιπες εισηγήσεις που παρουσιάστηκαν στη διάρκεια της ημερίδας ήταν οι εξής:

  • Οι νόμοι επισκέπτονται τον Σωκράτη στη φυλακή. Το δίλημμα που δεν απασχόλησε τον Σωκράτη: Μία πρόταση συνδιδασκαλίας πάνω στους νοηματικούς άξονες του κειμένου. Εισηγήτριες: Παπαντωνίου Χρύσα (ΠΕ02), Σκαρπάρη Βάσω (ΠΕ13)
  • Αδελφοποίηση του 2ου Γυμνασίου Αριδαίας με το St. George College της Αδελαΐδας. Εισηγήτριες: Τσιουμήτα Ελένη (ΠΕ02), Τόμα Μαριάννα (ΠΕ06)
  • Ερωτόκριτος: μια πρόταση διδασκαλίας για το Λύκειο. Εισηγήτρια: Παρασκευή Νάκου (ΠΕ02)
  • Η έννοια και η εξέλιξη του Δικαίου - Σχέση Δικαίου και Ηθικής (Α' Λυκείου - Διαθεματική προσέγγιση). Εισηγητές: Κατσάνος Δημήτρης (ΠΕ02), Κορνελάκη Κατερίνα (ΠΕ10)
  • Στρ. Μυριβήλης "Η μυστική παπαρούνα" (απόσπασμα από το μυθιστόρημα "Η ζωή εν τάφω") - Οπτικοποιημένο παράλληλο κείμενο: "Ο εχθρός" του Ντ. Καλί. Εισηγήτρια: Πισανίδου Μαρία (ΠΕ02)
  • Η χρήση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας στο μάθημα της Γλώσσας: ένα παράδειγμα. Εισηγήτρια: Χανλίδου Μαρία (ΠΕ02)
  • Ποντοπόρα πλοία, πυροβόλα και αυτοκρατορίες: Ευρωπαϊκά ταξίδια των ανακαλύψεων, 1487 μ.Χ. - 1632 μ. Χ. Εισηγητής: Λιγκανάρης Πέτρος (ΠΕ02)

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...