Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΚΑΤΕΧΕΙ ΤΑ ΣΚΗΠΤΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΑΛΚΟΟΛ - ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ

Ποια είναι τα πιο γερά ποτήρια στον κόσμο -Πού βρίσκεται η Ελλάδα [χάρτης]

Εναν χάρτη που δείχνει ποιες χώρες καταναλώνουν το περισσότερο αλκοόλ, δημιούργησε η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας και η Ελλάδα έχει την τιμητική της.

Σύμφωνα με τον χάρτη του ΠΟΥ, οι Ρώσοι και οι γείτονές τους πίνουν το περισσότερο. Η Πορτογαλία και η Ανδόρα συγκαταλέγονται επίσης στους μεγάλους πότες, αφού καταναλώνουν πάνω από 12,5 λίτρα ανά άτομο.
Στην Ευρώπη η Γαλλία, η Γερμανία, η Μεγάλη Βρετανία, το Βέλγιο και η Ελβετία είναι γερά ποτήρια. Προς μεγάλη έκπληξη οι Ιταλοί πίνουν εμφανώς πολύ λιγότερο.
Στη Βόρεια Αμερικοί οι πιο αλκοολικοί είναι οι Καναδοί. Στη Βόρεια Αφρική δεν πίνουν πολύ λόγω θρησκείας, αλλά στη Νότια Αφρική το τσούζουν περισσότερο.
Φυσικά το ρεκόρ στον χάρτη του ΠΟΥ το κρατούν οι Ρώσοι και η χώρα τους έχει βαφεί με μαύρο χρώμα από τον ΠΟΥ. Η κατανάλωση αλκοόλ στη Ρωσία εμφανίζεται ως μέγιστο πρόβλημα. Πρόσφατη έρευνα απέδειξε ότι οι περισσότεροι πρόωροι θάνατοι στη Ρωσία οφείλονται στην υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ. Ασθένειες στο συκώτι, δηλητηρίαση από αλκοόλ και τροχαία, είναι οι αιτίες από τις οποίες πεθαίνουν συχνότερα οι Ρώσοι λόγω του ποτού.
Η Ελλάδα είναι «χτυπημένη» στον χάρτη με έντονο κόκκινο χρώμα, που σημαίνει ότι οι Ελληνες πίνουν πολύ, όσο και οι άλλοι δυτικοευρωπαίοι.





ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...