Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

"ΝΑ ΕΠΙΣΠΕΥΣΘΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΖΗΜΙΩΝ ΑΠΟ ΑΚΑΡΠΙΑ"



ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΓΑ

«Να επισπευσθούν οι  διαδικασίες για την υποβολή δηλώσεων ζημιών από ακαρπία»

          Αλλεπάλληλες επικοινωνίες το τελευταίο διήμερο είχε ο Γιώργος Καρασμάνης με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ. Αντικείμενο, οι ζημιές σε δενδροκαλλιέργειες (κερασιές, ροδακινιές, δαμασκηνιές, βερικοκιές, μηλιές κλπ) από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες του τελευταίου ενάμιση μήνα που προκάλεσαν ακαρπία και καρπόπτωση.
          Ο Βουλευτής διαμαρτυρήθηκε διότι, ενώ η δική του τροπολογία που ψηφίστηκε ομόφωνα από τη Βουλή στις αρχές Ιανουαρίου και έχει καταστεί Νόμος του Κράτους (4235/14 άρθρο 71), η οποία καλύπτει ζημιές από δυσμενείς καιρικές συνθήκες, δεν έχει ακόμη ενεργοποιηθεί. Με συνέπεια, οι πληγέντες δενδροκαλλιεργητές να μη μπορούν να κάνουν δηλώσεις. Επισήμανε δε ότι    , αυτό οφείλεται στην αδικαιολόγητη καθυστέρηση ανάθεσης της αναλογιστικής μελέτης, που είναι αναγκαία προκειμένου να ενταχθεί ένα νέο ζημιογόνο αίτιο, όπως η ακαρπία, στον Κανονισμό του Οργανισμού.
          Ο Πρόεδρος απέδωσε την καθυστέρηση στις χρονοβόρες διαδικασίες που απαιτούνται για τη διενέργεια ενός διαγωνισμού. Ωστόσο, όπως διαβεβαίωσε τον Γιώργο Καρασμάνη, οι διαδικασίες αυτές ήδη ολοκληρώθηκαν και, εντός των ημερών, ανατίθεται η αναλογιστική μελέτη στον ανάδοχο, με χρόνο παράδοσης τους τέσσερις μήνες.
          Ο Βουλευτής ζήτησε να ασκηθεί πίεση στον μελετητή για να συντομεύσει τον χρόνο παράδοσης, προκειμένου οι πληγέντες δενδροκαλλιεργητές να καταθέσουν τις δηλώσεις τους το ταχύτερο δυνατόν. Δεν παρέλειψε μάλιστα να υπογραμμίσει ότι, είναι επιεικώς απαράδεκτο και αδιανόητο, αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες να αγνοούν ένα Νόμο του Κράτους, δίνοντας λαβή σε διάφορους άλλους να διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα.
•       Ακόμη, ο Γιώργος Καρασμάνης ενημέρωσε για τις μεγάλες ζημιές που έχουν προκληθεί στις βαμβακοφυτείες από τις τελευταίες βροχοπτώσεις, ζήτησε να καλυφθεί η επανασπορά με αλλαγή στην ημερομηνία από την 15η Μαΐου που προβλέπει ο Κανονισμός, τουλάχιστον στην 1η Μαΐου. Υπενθύμισε δε ότι, το 2004 και το 2007, με αποφάσεις του ΕΛΓΑ, η ημερομηνία αυτή είχε αλλάξει κατά ένα μήνα νωρίτερα, δηλαδή στις 15 Απριλίου.
•       Επίσης, τόνισε ότι πρέπει να δοθεί ακόμη μια 20ήμερη παράταση για την πληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών δεδομένου ότι, ορισμένοι παραγωγοί δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν λόγω οικονομικών δυσχερειών.
Απέσπασε επ’ αυτού την διαβεβαίωση του Προέδρου ότι θα εξετάσει το θέμα.         

Από το Πολιτικό Γραφείο                                         08/05/2014

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...