Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

ΜΗΠΩΣ ΕΙΣΤΕ ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ; ΠΟΙΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΕΝΟΣ "ΚΛΕΙΣΤΟΥ" ΑΤΟΜΟΥ

Μήπως είστε αντικοινωνικός; Ποιες συμπεριφορές είναι ενδεικτικές ενός «κλειστού»

Μια αντικοινωνική συμπεριφορά, είναι πολύ πιο σοβαρή απ' ότι ακούγεται. Δεν σημαίνει απλώς ένα πρόσωπο που δεν θέλει να βρίσκεται με κόσμο. Στην πραγματικότητα είναι μία διαταραχή του εγκεφάλου που έχει μια ποικιλία από εξωτερικά συμπτώματα.
Οπως εξηγούν Αμερικανοί ερευνητές και ψυχολόγοι, μπορεί η αυτο-διάγνωση να είναι δύσκολη, ωστόσο τα χαρακτηριστικά μιας αντικοινωνικής προσωπικότητας συχνά βρίσκονται μπροστά στα μάτια μας.
Προκειμένου να προσδιορίσουν τα στοιχεία της αντικοινωνικότητας, οι ψυχολόγοι χώρισαν τα συμπτώματα σε 10 γενικές κατηγορίες:
1. Προβλήματα με τους κοινωνικούς κανόνες
Ενα άτομο με αντικοινωνική συμπεριφορά συνήθως είναι πιο πιθανό να εμπλακεί σε παράνομες πράξεις. Γενικά τα αντικοινωνικά άτομα, έχουν λιγότερο σεβασμό για τους νόμους ή την τήρηση των κανόνων της κοινωνίας από τους περισσότερους άλλους ανθρώπους.
2. Αγνοια κινδύνου
Η αντικοινωνική προσωπικότητα εμφανίζει συχνά απερίσκεπτη αδιαφορία για την ασφάλεια του ίδιου του ατόμου ή και των γύρω του. Αν παίρνετε πολλά ρίσκα και ζείτε επικίνδυνα και εκτός κανόνων, τότε ίσως αυτό είναι σημάδι αντικοινωνικότητας.
3. Ελλειψη τύψεων
Εάν δεν δείχνετε μετάνοια ή δε στεναχωριέστε όταν πληγώνετε ή κακομεταχειρίζεστε τους γύρω σας τότε αυτό είναι σημάδι αντικοινωνικότητας και ανικανότητας του ατόμου να νιώσει συμπόνια για τους άλλους
4. Ψέματα
Αν συχνά εξαπατάτε τους γύρω σας με ψέματα στοχεύοντας στο προσωπικό σας όφελος, τότε αυτό είναι σημάδι αντικοινωνικής διαταραχής που είναι κοινό και εύκολα αναγνωρίσιμο.
5. Ανευθυνότητα
Αν είστε ανεύθυνοι, όταν πρόκειται για την οικογένεια, τα οικονομικά θέματα και την εργασία, τότε θα πρέπει να ανησυχείτε. Οι αντικοινωνικές προσωπικότητες τείνουν να αποφεύγουν την ευθύνη και τις υποχρεώσεις.
6. Παρορμητικότητα
Αν παίρνετε βιαστικές αποφάσεις, αντιδράτε απότομα, ή σας είναι δύσκολο να προγραμματίσετε το μέλλον σας, όλα αυτά είναι σημάδια μιας αντικοινωνικής προσωπικότητας .
7. Επιθετικότητα
Εάν είστε συχνά επιθετικός και οξύθυμος και εμπλέκεστε σε καυγάδες, είναι πιθανό να έχετε μια αντικοινωνική προσωπικότητα.
8. Εκφοβισμός
Αν είστε συχνά σκληροί με τα ζώα ή τους άλλους ανθρώπους, ή έχετε εμπλακεί σε μια σειρά από βίαιες σχέσεις, τότε αυτή είναι μια καλή ένδειξη ότι είστε αντικοινωνικοί.
9.Πάθημα, αλλά όχι μάθημα
Εάν έχετε μια αδυναμία να μάθετε από τις εμπειρίες σας και να αλλάξετε τη συμπεριφορά σας με βάση τα προβλήματα που σας έχει δημιουργήσει στο παρελθόν, είναι πιθανό να έχετε μια διαταραχή αντικοινωνικής προσωπικότητας.
10. Καταστροφικότητα
Αν καταστρέφετε την ιδιοκτησία των άλλων και δεν δείχνετε σεβασμό στους κοινωνικούς κανόνες τότε είναι πιθανό ότι θα συναντήσετε πολλά προβλήματα σε κοινωνικές καταστάσεις και σχέσεις στη ζωή σας.




ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...