Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

ΠΡΟΧΩΡΑ Η ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΑΡΠΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΓΑ


''Άμεσα θα αποσταλεί ο φάκελος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή , προκειμένου να δοθούν αποζημιώσεις στους παραγωγούς των οποίων το εισόδημα το 2013 επλήγη από το φαινόμενο της ακαρπίας''.

Αυτό έκανε γνωστό ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Θεόφιλος Λεονταρίδη σε συνάντηση του με τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Γιάννη Ιωαννίδη.

Συγκεκριμένα μετά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για το θέμα της ακαρπίας της ελιάς, ο Αναπληρωτής Υπουργός κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης, δήλωσε τα εξής: «To Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σύστησε Ειδική Επιστημονική Επιτροπή, η οποία εξέτασε το φαινόμενο της ακαρπίας σε ορισμένες δενδρώδεις καλλιέργειες της χώρας, εσοδείας 2013, μεταξύ αυτών και των ελαιοκαλλιεργειών. Μετά την επεξεργασία όλων των στοιχείων, η επιτροπή εξέδωσε πόρισμα, όπου στις περισσότερες των περιπτώσεων τεκμηριώνεται το αίτιο που προκάλεσε την ακαρπία, όπως ακριβώς ορίζεται στον Κανονισμό Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων. Ο ΕΛΓΑ κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να συγκεντρώσει όλο το απαραίτητο υλικό, να ετοιμάσει τον σχετικό φάκελο και να τον κοστολογήσει. Όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αθ. Τσαυτάρης, ο φάκελος συνολικού προϋπολογισμού περίπου 65 εκ. ευρώ βρίσκεται στο Υπουργείο Οικονομικών για έγκριση. Θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε ο συγκεκριμένος φάκελος να αποσταλεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή το συντομότερο, προκειμένου να αποζημιώσουμε τους παραγωγούς των οποίων το εισόδημα το 2013 επλήγη από το φαινόμενο της ακαρπίας, της μικροκαρπίας ή της σχοινοκαρπίας.


Ο αναπληρωτής υπουργός ανέφερε επίσης ότι στο πλαίσιο των σχετικών διατάξεων του Ν. 4235/14 του ΥπΑΑΤ, που πρόσφατα ψηφίσαμε στη Bουλή και ύστερα από απόφαση του Δ.Σ. του ΕΛ.Γ.Α., διενεργείται διαγωνισμός για την εκπόνηση αναλογιστικής μελέτης, στην οποία περιλαμβάνεται η διερεύνηση της δυνατότητας ένταξης στους θεσμικά ασφαλιζόμενους κινδύνους, της μερικής ή ολικής απώλειας της ηρτημένης παραγωγής ή της μειωμένης καρπόδεσης, λόγω συνδυασμού λοιπών δυσμενών αιτιών για τις δενδρώδεις καλλιέργειες. Ο χρόνος υλοποίησης του Έργου ορίζεται σε 4 μήνες από την ημερομηνία υπογραφής της Σύμβασης. Με τον τρόπο αυτό, ο ΕΛ.Γ.Α. προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να στηρίξει τους Έλληνες παραγωγούς, που δοκιμάζονται από ζημιές στη σοδειά τους».

www.dikaiologitika.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...