Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΛΑΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΜΑΧΟΥΣ


 Συνέντευξη τύπου έδωσε ο αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Θόδωρος Θεοδωρίδης σε εκπροσώπους των τοπικών ΜΜΕ , στο κατάστημα του Δημητρίου Γεωργουλούμη στους Προμάχους Αλμωπίας, παρουσιάζοντας το έργο, που ήδη έχει δρομολογηθεί η κατασκευή του με τίτλο:
"Αντιπλημμυρική θωράκιση της Αλμωπίας".

Ο κύριος Θεοδωρίδης αφού ευχαρίστησε όλους τους εμπλεκόμενους στη όλην  διαδικασία για την πραγματοποίηση του τεράστιου αυτού έργου, αναφέρθηκε διεξοδικά και με λεπτομέρειες για τα οφέλη, που θα αποκομίσουν όλοι οι κάτοικοι της ευρύτερης Αλμωπίας από την κατασκευή του.
Τόνισε ότι το έργο πάρθηκε με κοινή προσπάθεια όλων των παρατάξεων και επεσήμανε ιδιαίτερα τη βοήθεια από τον δήμαρχο Δημήτρη Πασόη, την πρόεδρο του χωριού και την συμμετοχή όλων των κατοίκων.
Αναφέρθηκε στη μεγάλη σημασία του έργου, που διασφαλίζει την απρόσκοπτη λειτουργία, χωρίς προβλήματα, των γεωργών, των κτηνοτρόφων και γενικά όλης της τοπικής οικονομίας.
Είπε ότι ο χρόνος επιτυχίας ήταν πολύ γρήγορος και με τις αλλεπάλληλες μεταβάσεις των αρμοδίων στην Αθήνα, εξασφαλίστηκε η έγκριση του έργου, το οποίο είναι πρωτόγνωρο για τα χρονικά της περιοχής.
Το έργο περιλαμβάνει δυο παρεμβάσεις στους χειμάρρους της περιοχής Προμάχων, το "Σοσίτσα 1" μήκους 2 χιλιομέτρων με έναν αναβαθμό, μια γέφυρα και επενδύσεις στις όχθες, και το "Σοσίτσα 2"  μήκους 1,2 χιλιομέτρων που περιλαμβάνει 7 αναβαθμίδες και ανακατασκευή 2 γεφυρών.
Επίσης θα υπάρξουν επεμβάσεις στον ορεινό όγκο με την κατασκευή 3-4 λιμνών με τα συνεπακόλουθα οφέλη για τους κτηνοτρόφους.
Σε ερώτηση κατοίκου αν στο μεγάλο αυτό έργο απορροφηθούν και ντόπιοι εργάτες, ο κύριος αντιπεριφερειάρχης απάντησε καταφατικά.
Αναφέρθηκε επίσης και στο άλλο κομμάτι του έργου, που θα γίνει στην Όρμα στους ποταμούς Μπέλιτσα και Τσαρνάκα.
Τελειώνοντας, τόνισε οτι αυτό το έργο είναι από τα μεγαλύτερα έργα, που έγιναν ποτέ στην περιοχή και ευχαρίστησε όλους που συνέβαλλαν στην πραγματοποίησή του.

Ακολούθησε εκτός ατζέντας συνέντευξη για τα πολιτικά τεκτενόμενα, μιας και η προεκλογική περίοδος έχει ανάψει και απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το πώς βλέπει τη διαφορά των 8 μονάδων που προηγείται στις δημοσκοπήσεις, τόνισε ότι οι 8 μονάδες θα διπλασιαστούν στην κάλπη.
 Για την περιφέρεια ανέφερε τη σιγουριά του για τη νίκη της παράταξης "ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ"  του κυρίου Τζιτζικώστα στην οποία μετέχει, και είπε ότι "αλεξιπτωτιστές ουρανοκατέβατοι δεν μπορούν να βάλουν καλάθι στην αυτοδιοίκηση" ρίχνοντας καρφιά προς τους αντιπάλους.

Σαν "Προμαχιώτικα Νέα" μας δόθηκε ο λόγος και η ερώτησή μας η αρχική ήταν να μας αναφέρει πέντε λόγους για τους οποίους θα τον (ξανα)ψηφίσει ένας Προμαχιώτης και μας ανέφερε τουλάχιστον δέκα, αλλά μιλώντας με γενικές έννοιες.
Ανέφερε το τελευταίο οδικό έργο στη στροφή της Σωσάνδρας, την αγροτική οδοποιία  τον ορεινό όγκο, την επαφή με τους υλοτόμους, την τοπική οικονομία, τον τουρισμό και τις πολλές φιλίες που διατηρεί στο χωριό.

Η δεύτερη ερώτησή μας ήταν για το δίκτυο ύδρευσης του χωριού και το νερό, που πίνουν οι κάτοικοι από τις πομόνες, το οποίο υποπτεύονται για τους πολλούς καρκίνους στο χωριό  και για το μεν δίκτυο των αμιαντοσωλήνων, ισχυρίστηκε ότι ο αμίαντος βλάπτει μόνο αν τον εισπνεύσει κανείς, για την δε ποιότητα του νερού, ανέθεσε στον υπεύθυνο υπάλληλο να δρομολογήσει αύριο κιόλας την λήψη δειγμάτων και την  εξέτασή τους από τα αρμόδια εργαστήρια.

Στην συνέντευξη παραβρέθηκαν αρκετοί δημοσιογράφοι που έκαναν πολλές ερωτήσεις κυρίως πολιτικού ενδιαφέροντος, η πρόεδρος των Προμάχων Μαρία Γιουρούκη, αρκετοί κάτοικοι του χωριού, και πολλοί πολιτευτές φίλοι του κυρίου Θεοδωρίδη (Ζωγράφου-Τσαντάκη, Καράμπελα, Καραμάνης, Ζέρζης, Καρασαρλίδης, Βασιλειάδης).  














1 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...