Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΣΒΗΝΕ ΠΟΛΥΕΤΗ ΧΡΕΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ

Προεκλογικά ρουσφέτια: Στις Αφίδνες ο δήμαρχος έσβησε πολυετή  χρέη ύδρευσης  [έγγραφο]

Ένα πρωτότυπο ρουσφέτι, με διαστάσεις κωμωδίας ή τραγωδίας -είναι όπως  το πάρει κανείς -επιφύλαξε στους κατοίκους των Αφιδνών ο κοινοτάρχης  του χωριού, λίγες ημέρες πριν από τις δημοτικές εκλογές.Ούτε λίγο ούτε πολύ αποφάσισε να χαρίσει σε δεκάδες νοικοκυριά οφειλές ύδρευσης δεκάδων χιλιάδων ευρώ με την αιτιολογία άλλοτε ότι έχει γίνει λάθος μέτρηση και άλλοτε ότι το σπίτι δεν έχει καν υδρομετρητή. Ορισμένοι καταναλωτές, από την άλλη, φέρονται να χρωστούν παρότι έχουν πληρώσει.
Την ίδια ώρα, κοινοτάρχες και δήμαρχοι άλλων περιοχών σπεύδουν για τα μερεμέτια της τελευταίας στιγμής, κλείνοντας λακούβες, ανοίγοντας φρεάτια αποχέτευσης, όπως ο δήμος Αθηναίων σε δύο σημεία της οδού Σκουφά και φρεσκάροντας με πίσσα κεντρικούς δρόμους, όπως συνέβη στην λεωφόρο Αλεξάνδρας στο ύψος του γηπέδου του Παναθηναικού και την Κηφισίας, στο ύψος της Κηφισιάς και της Ερυθραίας.
Η... συνειδητοποίηση των λαθών στις Αφίδνες έγινε εντελώς συμπτωματικά λίγο πριν από τις εκλογές κι ας πρόκειται για αιτήσεις  αποκατάστασης που είχαν υποβληθεί ακόμη και προ διετίας. Μάλιστα, η σχετική κατάσταση με τα ονόματα των ευεργετούμενων από τη διαγραφή, έχει γίνει φέιγ βολάν στα χέρια των κατοίκων και όλοι κάνουν λόγο για ρουσφέτι πρώτης γραμμής.
Είναι, όμως, να απορεί κανείς με τη συχνότητα των λαθών, καθώς στην κατάσταση που κυκλοφορεί, ούτε ένα, ούτε δέκα, αλλά εξήντα επτά νοικοκυριά φέρονται να έχουν κληθεί να πληρώσουν... λάθη του υδρονομέα, που άγνωστο πώς, του ήρθε να τους χρεώσει ποσά μέχρι 7.000 ευρώ. Εκτός κι αν πρόκειται για οφειλές περασμένων ετών, καθώς σε πολλές περιπτώσεις, η κοινότητα φέρεται να μην έχει στείλει λογαριασμό σε άλλους δημότες εδώ και χρόνια.
Ένα άλλο καταπληκτικό που κυκλοφορεί μεταξύ των κατοίκων, είναι και η ιδιομορφία των χρεώσεων. Άλλη γειτονιά πληρώνει το κυβικό προς 30 λεπτά και άλλη προς 1,20 και ενώ η κοινότητα χρωστά τα μαλλιά της κεφαλής της στην ΕΥΔΑΠ, το νερό τρέχει ανεξέλεγκτα από τους σωλήνες ύδρευσης και ορισμένα φρεάτια από τα οποία έχουν κλαπεί οι τάπες, χάσκουν, θέτοντας  σε κίνδυνα τη σωματική ακεραιότητα ανθρώπων και ζώων. 




ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/





ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...