Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΜΠΑΡΗ: ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

Γεωργία Αμπάρη

Υπ. Δημοτική Σύμβουλος συνδυασμού «ΑλλάΖΟΥΜΕ την Αλμωπία»
με υποψήφιο Δήμαρχο τον Γιάννη Σηφάκη


Ρεαλιστικές προτάσεις για την κοινωνική πολιτική του Δήμου Αλμωπίας

Ο σχεδιασμός, η υλοποίηση και ο συντονισμός των πολιτικών κοινωνικής προστασίας σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο Δήμο μας παρουσιάζει σοβαρές αδυναμίες και στρεβλώσεις οι οποίες δυσχεραίνουν την καθημερινότητα του πολίτη και κατά κύριο λόγο εντοπίζονται 

* στην έλλειψη στοχευμένων στρατηγικών προστασίας των ατόμων σε κατάσταση ανάγκης και κοινωνικού αποκλεισμού 

* στην απουσία ολοκληρωμένων ενεργητικών δράσεων εργασιακής και κοινωνικής ένταξης των ευπαθών ομάδων          πληθυσμού 

  Οι ευπαθείς ομάδες πληθυσμού περιορίζονται είτε στην περιστασιακή λήψη επιδοματικών παροχών, χωρίς προοπτικές ανεξαρτητοποίησης, είτε παραπέμπονται σε αναχρονιστικές τακτικές "περίθαλψης" με κίνδυνο υψηλού στιγματισμού.

  Ο Ν.3852/2010 (ΦΕΚ 87 Α΄/2010) "Νέα Αρχιτεκτονική της αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης - Πρόγραμμα Καλλικράτης" διαμόρφωσε ένα νέο πλαίσιο ανάπτυξης της τοπικής διακυβέρνησης μέσω των αιρετών Περιφερειών και των νέων, ισχυροποιημένων Ο.Τ.Α. Α΄ βαθμού.

 Όμως στην πράξη έχουν υλοποιηθεί ελάχιστες δράσεις κοινωνικής προστασίας με αποτέλεσμα χωρίς κεντρική κατεύθυνση τα προγράμματα και οι πολιτικές να είναι αποσπασματικά και ανομοιογενή. Τα διαπιστωμένα προβλήματα που παρουσίαζε ο Δήμος μας ( προβλήματα οργανωτικά, διοικητικά, χρηματοδοτικά) είχαν σαν αποτέλεσμα τις καθυστερήσεις και τα κενά στην κάλυψη της ζήτησης για ποιοτικές εξατομικευμένες υπηρεσίες κοινωνικής πολιτικής του Δήμου προς τον πολίτη.
  Η έλλειψη συντονισμού, η παντελής έλλειψη στρατηγικού σχεδιασμού και προγραμματισμού σε τοπικό επίπεδο είχε σαν αποτέλεσμα :

*  οι ιδέες για συμμετοχή των εμπλεκόμενων στη διαμόρφωση των πολιτικών και η επιτυχής υλοποίηση τους να μένουν κενό γράμμα  

*  η αντιμετώπιση των κοινωνικών προβλημάτων και αναγκών να είναι αποσπασματική

*  η προώθηση ολοκληρωμένων πολιτικών και προγραμμάτων κοινωνικής προστασίας να καθίσταται δυσχερής

*  τον παροπλισμό και τη μη αξιοποίηση των εθελοντικών ομάδων

  Ο ισχυροποιημένος  πλέον Καλλικρατικός Δήμος Αλμωπίας στα όρια των αρμοδιοτήτων του καλείται να αναλάβει πρωτοβουλίες ενίσχυσης των πολιτών και των τοπικών κοινωνιών με τον σχεδιασμό και την υλοποίηση πολιτικών που θα στοχεύουν στον συντονισμό των υφιστάμενων προγραμμάτων  και στον σχεδιασμό και την υλοποίηση νέων προγραμμάτων κοινωνικού χαρακτήρα που θα ανταποκρίνονται στα αιτήματα των ευπαθών κοινωνικών ομάδων του πληθυσμού και στη δυναμική τους ένταξη ή επανένταξη, στην οικονομική και κοινωνική ζωή συμβάλλοντας ουσιαστικά στην ανάπτυξη και αναβάθμιση της ποιότητας ζωής.
  Μπορούμε να αλλάξουμε την Αλμωπία και σας θέλουμε συνοδοιπόρους μας.

                                    Με εκτίμηση στην αντίληψή σας και στην αγάπη σας για τον Τόπο μας.


Γεωργία Αμπάρη

1 σχόλια :

Perissotero me ekthesh pou grafoume sto sxoleio para me protaseis akougetai.h theoria kourase ton kosmo

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...