Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Σάββατο 17 Μαΐου 2014

ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΔΕΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ. ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΙΣ ΑΠΟΥΣΙΕΣ.

Αδειάζουν τα σχολεία, γεμίζουν τα φροντιστήρια -Αλλαγές για τις απουσίες εξετάζε

Το φαινόμενο είναι σύνηθες, όταν η προετοιμασία για τις πανελλήνιες εξετάσεις μπαίνει στην τελική ευθεία. Τα σχολεία αδειάζουν και τα φροντιστήρια είναι γεμάτα, καθώς οι μαθητές πιστεύουν ότι μόνο έτσι μπορούν να ετοιμαστούν καλύτερα για τη μεγάλη πρόκληση των εξετάσεων. Σε σημείο που το υπουργείο Παιδείας να εξετάζει αλλαγές στο σύστημα των απουσιών. 

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή αποκαλύπτεται με τον πιο εμφατικό τρόπο η δυσπιστία των μαθητών προς το σχολείο και το αν επαρκεί αυτό προκειμένου να προετοιμαστούν καλύτερα για τις εξετάσεις. Οι περισσότεροι κάνουν χρήση των αδικαιολόγητων απουσιών τους. Στο 5ο Λύκειο Πετρούπολης, για παράδειγμα, από τους 42 μαθητές κάθε τμήματος της Γ' Λυκείου, στην τάξη βρίσκονται οι 14, όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα του «Βήματος». Σε σχολείο της Αργυρούπολης, τις προηγούμενες ημέρες βρέθηκαν μόνο πέντε άτομα σε μία τάξη. «Πάνω από το 50%, γύρω στο 70-80% των μαθητών», είναι το ποσοστό απουσίας το Μάιο κατά μέσο όρο, όπως αναφέρει καθηγητής κεντρικού σχολείου της Αθήνας στην εφημερίδα. 

Εξαιτίας του φαινομένου, στελέχη του χώρου της εκπαίδευσης έχουν ήδη καταθέσει στο γραφείο του υπουργού Παιδείας, Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, πρόταση σύμφωνα με την οποία οι 50 αδικαιολόγητες απουσίες να κατανεμηθούν ανά μήνα του συνολικού χρόνου, ώστε να μην μένουν όλες για το τέλος του σχολικού έτους. 

Την ίδια ώρα, οι οικογένειες με μαθητές στο Λύκειο «γονατίζουν» από το οικονομικό βάρος των φροντιστηρίων, καθώς οι περισσότεροι γονείς θεωρούν ότι χωρίς αυτή την ενίσχυση θα περιορίζονταν σημαντικά οι ελπίδες των παιδιών τους για εισαγωγή στα ΑΕΙ και ΤΕΙ. Περίπου 2.500 οικογένειες δαπανούν σχεδόν ένα δισεκατομμύριο ευρώ σε φροντιστήρια κάθε χρόνο. Μάλιστα, ήδη παρατηρείται αύξηση εγγραφών ακόμη και για τους μαθητές της Α' Λυκείου, καθώς εκείνοι πλέον θα πάρουν απολυτήριο με πιο δύσκολες συνθήκες μετά από τις αλλαγές που έγιναν στο εκπαιδευτικό σύστημα. 




ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...