Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Η ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΠΡΟΤΙΜΑ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Πιο πιθανό να εκδηλώσουν σκλήρυνση κατά πλάκας οι γυναίκες

Μία θεμελιώδης διαφορά στους εγκεφάλους ανδρών και γυναικών μπορεί να εξηγήσει γιατί οι τελευταίες διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να εκδηλώσουν σκλήρυνση κατά πλάκας, σύμφωνα με μία νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον, στο Σαιντ Λούις.

Στο πλαίσιο της μελέτης τους, οι ερευνητές εξέτασαν τους εγκεφάλους αρσενικών και θηλυκών ποντικιών, καθώς και ασθενών που είχαν χάσει τη ζωή τους από τη νόσο, διαπιστώνοντας πως η πρωτεΐνη «S1PR2» βρισκόταν σε υψηλότερα επίπεδα στα θηλυκά ποντίκια και τους γυναικείους εγκεφάλους.

Μάλιστα, τα ποσοστά της πρωτεΐνης αυτής ήταν υψηλότερα ιδίως στα τμήματα του εγκεφάλου που τυπικά καταστρέφονται από τη σκλήρυνση κατά πλάκας.

Συγκεκριμένα, οι ερευνητές εξέτασαν περιπτώσεις υποτροπιάζουσας – διαλείπουσας σκλήρυνσης κατά πλάκας, κατά την οποία τα άτομα παρουσιάζουν εξάρσεις και υφέσεις της νόσου, με το 85% των ασθενών να έχει διαγνωστεί με αυτό τον τύπο.

Μέχρι στιγμής, οι επιστήμονες δεν έχουν καταλήξει πώς δρα η πρωτεΐνη «S1PR2», αλλά ισχυρίζονται ότι, μάλλον, σχετίζεται με τον αιματοεγκεφαλικό φραγμό.

Πρόκειται για ένα φυσικό κυτταρικό μηχανισμό που εμποδίζει την είσοδο «εισβολέων» κάθε είδους στον εγκέφαλο και το νωτιαίο μυελό, για να τον προστατεύσει.

Η εξασθένηση αυτού του μηχανισμού προστασίας από τη «S1PR2», ίσως έχει ως επακόλουθο να εισβάλουν πιο εύκολα τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος που ευθύνονται για τη νόσο.

ΠΗΓΗ...http://www.briefingnews.gr/

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...