Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

EUROPA LEAGUE: Η ΣΕΒΙΛΛΗ ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ

Στη Σεβίλη το Europa League -Επικράτησε στα πέναλτι της Μπενφίκα

Η τελευταία ομάδα που είχε κατακτήσει το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ και μετέπειτα Γιουρόπα Λιγκ, ήταν η Σεβίλλη το 2007 κόντρα στην Εσπανιόλ. Τελικά, παραμένει τελευταία! Η ομάδα του Ουνάι Έμερι αποδείχθηκε πιο ψύχραιμη και μετά το 0-0 στην κανονική διάρκεια του αγώνα και την παράταση, πανηγύρισε την κούπα αφού επικράτησε 4-2 στη διαδικασία των πέναλτι. Η κατάρα του Γκούτμαν τελικά ακολουθεί ακόμα τους Λουζιτάνους εν έτει 2014!

Δύναμη, πάθος, δίψα για το τρόπαιο. Στοιχεία που πολλές φορές οδηγούν σε ματς που θυμόμαστε για χρόνια, πολλές φορές όμως αλληλοεξουδετερώνουν τους αντιπάλους. Αυτό συνέβη στο Τορίνο. Σεβίλλη και Μπενφίκα είχαν έστω και λίγες καλές στιγμές αλλά περισσότερο πρόσεχαν να μην εκτεθούν και...οδήγησαν τον τελικό στα πέναλτι. Χωρίς γκολ σε 120 λεπτά αγώνα και η διαδικασία του άγχους ήταν αυτή που έκρινε τελικά τον κάτοχο του Γιουρόπα Λιγκ για το 2014.

Α' Μέρος

Όποιος περίμενε ότι το πρώτο δεκάλεπτο δεν θα είναι νευρικό, χωρίς σκληρά μαρκαρίσματα και νευρικές μεταβιβάσεις, έπεσε εντελώς έξω. Η Μπενφίκα προσπάθησε από το πρώτο λεπτό να αναλάβει την πρωτοβουλία των κινήσεων και η Σεβίλλη έδειξε την ξεκάθαρη επιλογή της να οδηγήσει το ματς στις σκληρές επεμβάσεις για να σπάει το ρυθμό, ψάχνοντας παράλληλα τις κόντρα επιθέσεις.

Οι Πορτογάλοι πάντως κατάφεραν να καταγράψουν την πρώτη καλή στιγμή στο ματς, έστω και από στημένη μπάλα. Στο 15ο λεπτό, ο Μπέτο απομάκρυνε σε κόρνερ προσπάθεια του Γκαράι ενώ λίγο αργότερα ο Ζορζ Ζεσούς αναγκάστηκε στην πρώτη του αλλαγή αφού ένα από τα σκληρά μαρκαρίσματα των Ισπανών, υποχρέωσε τον Σουλεϊμάνι να αποχωρήσει αφήνοντας τη θέση του στον Αντρέ Αλμέιδα.

Η αλλαγή αποσυντόνισε τους Πορτογάλους και ο Μπακά βρέθηκε λίγα εκατοστά πιο πίσω από εκεί που έπρεπε στο ημίωρο του αγώνα, με τον Ομπλακ να μπλοκάρει την μπάλα. Στο 38' και στο 40' οι Σεβιγιάνοι καρδιοχτύπησαν τους Λουζιτάνους, όμως η τελευταία μεγάλη ευκαιρία άνηκε σε αυτούς, με τον Μπέτο να αρνείται το 1-0 με διπλή προσπάθεια. Ημίχρονο στο 0-0.

Β'Μέρος

Η Μπενφίκα ξεκίνησε στο 2ο ημίχρονο με διάθεση να μην ακολουθήσει το ρυθμό και το στιλ που είχε επιλέξει η Σεβίλλη. Στο 48ο λεπτό, ήρθε η πρώτη μεγάλη φάση για τους παίκτες του Ζεσούς με τον Περέιρα να βρίσκει ωραία τον Λίμα, το σουτ του οποίου κόντραρε ο Παρέχα. Όμως και η Σεβίλλη αποφάσισε να παίξει ποδόσφαιρο. Πέντε λεπτά αργότερα απάντησε με τον Ρέγες να αστοχεί από πλεονεκτική θέση έπειτα από πάσα του Ράκιτιτς. Ο ίδιος παίκτης δεν κατάφερε να νικήσει τον Ομπλακ ούτε στο 61' και ενώ λίγο νωρίτερα η Μπενφίκα είχε ζητήσει δύο φορές πέναλτι. Η Σεβίλλη συνέχισε να απειλεί. Στο 71΄ο Φάτσιο έπιασε την κεφαλιά όμως ο Ομπλάκ ήταν σε καλή θέση και μπλόκαρε και κάπου εκεί ανέλαβε δράση η Μπενφίκα. Ο Λίμα στο 84' ανάγκασε τον Μπέτο στην απόκρουση της βραδιάς ενώ στην εξέλιξη της φάσης Γκαράι έπειτα από άστοχη έξοδο του τερματοφύλακα των Ισπανών, έστειλε την μπάλα άουτ. Ο ίδιος στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων, είχε μια ακόμη τελευταία ευκαιρία όμως από το ύψος του πέναλτι, έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ. 90Λεπτο, στο 0-0 και παράταση.

Παράταση

Στο ξεκίνημα της παράτασης, η Σεβίλλη έδειχνε κουρασμένη και στο 8ο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου ο Λίμα ανάγκασε τον Μπέτο σε δύσκολη επέμβαση, έπειτα από εκτέλεση φάουλ. Ο Καρντόζο πήρε τη θέση του Σικέιρα με τον Ζεσούς να τα παίζει όλα για όλα και τον Μπριχ να προσπαθεί να κρατήσει τα νεύρα των παικτών σε χαμηλά επίπεδα με «προσεγμένες» αλλά αρκετές κίτρινες κάρτες λόγω των σκληρών μαρκαρισμάτων. Στο 100' ο Μπάκα ξεχύθηκε με όσες δυνάμεις είχε στην κόντρα και προσπάθησε να πλασάρει με το εξωτερικό δεξί τον Ομπλάκ, όμως η μπάλα δεν του έκανε το χατήρι, περνώντας ελάχιστα άουτ! Λίγο πριν τη λήξη του πρώτου μέρους της παράτασης, ο Έμερι έκανε αλλαγή στην αλλαγή αντικαθιστώντας τον Μαρίν με τον Γκαμέιρο, ψάχνοντας και αυτός με τη σειρά του, το γκολ που θα λύτρωνε την ομάδα του!

Το δεύτερο ημίχρονο της παράτασης είχε ακόμη πιο χαμηλό ρυθμό αφού η κούραση απέκτησε εντελώς πρωταγωνιστικό ρόλο πλέον στον αγωνιστικό χώρο. Ο Γκαμέιρο στο 110' απείλησε με σουτ μέσα από την περιοχή, όμως έστειλε την μπάλα από δύσκολη γωνία στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Η Μπενφίκα προσπάθησε να απαντήσει στο 115' όμως η προσπάθεια του Αντρέ Γκόμεζ δεν είχε ευτυχή κατάληξη και το ματς οδηγήθηκε στη διαδικασία των πέναλτι αφού δεν άλλαξε κάτι ούτε στα δύο λεπτά των καθυστερήσεων της παράτασης.

Πέναλτι

Μπενφίκα:Λίμα και 1-0

Σεβίλλη:Μπάκα και 1-1

Μπενφίκα: Καρντόζο και απέκρουσε ο Μπέτο στη δεξιά του γωνία

Σεβίλλη: Εμπιά και 2-1

Μπενφίκα:Ροντρίγκο και αποκρούει ο Μπέτο στην αριστερή του γωνία

Σεβίλλη:Κόκε και 3-1

Μπενφίκα:Λουιζάο και 3-2

Σεβίλλη: Γκαμέιρο και 4-2

Συνθέσεις:

Σεβίλλη: Μπέτο – Κόκε, Μορένο, Φάτσιο, Παρέχα -Καρίσο, Εμπιά - Ράκιτιτς, Ρέγιες (Μαρίν 78', Γκαμέιρο 103')), Βιτόλο (Φιγκέιρα 110') Μπακά.

Μπενφίκα: Ομπλάκ - Μάξι Περέιρα, Λουϊζάο, Γκαράι, Σικέιρα (Καρντόζο 98')- Αμορίμ, Αντρέ Γκόμες, Γκαϊτάν (Καβαγιέρο 118'), Σουλεϊμάνι (Αντρέ Αλμέιδα 25'), Ροντρίγκο, Λίμα.

Διαιτητής:Μπριχ






ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...