Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ "GAIA-Επιχειρείν" ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΟΣΔΕ 2014 ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ


 ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Θέμα: Ο τιμοκατάλογος που κυκλοφορεί και απαιτεί  από τους αγρότες για τις δηλώσεις
           ενισχύσεων στον ΟΣΔΕ η εταιρεία Gaia-Επιχειρείν είναι «ληστρικός».

Θύελλα διαμαρτυριών και αγανάκτησης έχει ξεσπάσει μεταξύ των αγροτών αφενός γιατί η εταιρεία Gaia Επιχειρείν κυκλοφορεί «ληστρικό» τιμοκατάλογο απαιτώντας  για την συμπλήρωση και υποβολή της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης στον ΟΣΔΕ υπέρογκα ποσά, παρόλο που η συγκεκριμένη υπηρεσία είναι δωρεάν, αφού πληρώνεται από τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Και αφετέρου γιατί απαιτεί την εξουσιοδότηση σε πολλές περιοχές, ώστε να μπορεί να μπαίνει στους τραπεζικούς λογαριασμούς του κάθε αγρότη και να παίρνει τα χρήματα των ενισχύσεων και αυτά να συμψηφίζονται με τις οφειλές σε ΕΛΓΑ που αύξησε εκ νέου τα ασφάλιστρα για το 2014, σε ΟΓΑ, στις Εφορίες, σε δάνεια από τις τράπεζες κ.ά.
Ο εκβιασμός είναι ωμός και η παρανομία εξόφθαλμη. Η επιλογή του κάθε αγρότη για το πώς θα ιεραρχήσει τις ανάγκες του, για να μπορέσει να ζήσει και ξανακαλλιεργήσει, για το πότε και ποια χαράτσια και φόρους θα πληρώσει ή θα αφήσει αργότερα ή δεν θα μπορέσει τελικά να πληρώσει, είναι δική του υπόθεση και σχετίζεται με την ίδια την επιβίωση του.
Συνεπώς η απαίτηση εξουσιοδότησης στην ιδιωτική εταιρεία Gaia-Επιχειρείν για παρέμβαση και αφαίρεση των εισοδηματικών ενισχύσεων από τον προσωπικό λογαριασμό του κάθε αγρότη είναι εκβιαστική και παράνομη , σύμφωνα με το άρθρο 11 του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1290/2005 του Συμβουλίου ( ΕΕ L 209 της 11.8.2005, σ. 1-25).

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός,

-        Αν έχει υπόψη του το «ληστρικό» τιμοκατάλογο και τι μέτρα θα πάρει, ώστε να είναι δωρεάν η υπηρεσία εξυπηρέτησης για τη δήλωση του ΟΣΔΕ για τον αγρότη
-        Τι ενέργειες θα κάνει για να σταματήσει την εκβιαστική και ταυτόχρονα παράνομη διαδικασία αρπαγής υπογραφών εξουσιοδότησης, ώστε να μπορούν να τραβούν χρήματα από τραπεζικούς λογαριασμούς των  ενισχύσεων των αγροτών οι εκπρόσωποι της Gaia Επιχειρείν και άλλων φορέων.


Οι Βουλευτές του ΚΚΕ

Διαμάντω Μανωλάκου
Γιώργος Λαμπρούλης

Νίκος Μωραΐτης

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...