Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Κυριακή 11 Μαΐου 2014

KEEPOD: ΤΟ USB STICK-ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ

Keepod: το USB stick - προσωπικός υπολογιστής

Σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία της έκθεσης των Ηνωμένων Εθνών, 60% του παγκόσμιου πληθυσμού, δεν έχει πρόσβαση στο internet ενώ αντίστοιχα στοιχεία αναφέρουν ότι περίπου 5 δισκεκατομμύρια κόσμου δεν έχουν κάν πρόσβαση σε υπολογιστή.

   Μια πολλά υποσχόμενη εφέυρεση, σε μορφή USB stick, η καμπάνια της οποίας στο Kickstarter, ολοκληρώθηκε το Μάρτη, στοχεύει να συμβάλλει στη μείωση ως και εξάλειψη των παραπάνω ποσοστών.

   Η ιδέα του Keepod (που προκύπτει από την ένωση της αγγλικής λέξης 'keep' και της εβραϊκής 'od', που σημαίνει 'τα πάντα') είναι απλή. Το USB έχει αποθηκευμένη μια φορητή version του λειτουργικού Android 4.4, η οποία μπορεί να απομνημονεύει με ασφάλεια τις προσωπικές ρυθμίσεις και τα προγράμματα - apps που χρησιμοποιεί ο κάτοχός του, διαχωρίζοντας, έτσι, το software από το hardware.

    Με αυτό τον τρόπο, του 'μεταφερόμενου λειτουργικού', κάθε κοινόχρηστος υπολογιστής αλλά και παλιοί υπολογιστές παρωχημένης τεχνολογίας που διαθέτουν απλά έναν βασικό επεξεργαστή, ένα mouse και πληκτρολόγιο, μπορούν να φιλοξενήσουν μια προσωπική version του λειτουργικού του κατόχου του Keepod, φορτώνοντάς το από το USB.

   Έτσι, το keepod συμβάλει επίσης, σε μεγάλο βαθμό, στην ανακύκλωση παλιών υπολογιστών που δεν έχουν πια την υπολογιστική δύναμη να 'τρέξουν' μοντέρνα λειτουργικά, αλλά επαρκούν για να φορτώσουν επιτυχώς το 'ελαφρύ' λειτουργικό Android.

   "Το keepod δίνει την δυνατότητα στον κάτοχό του να έχει ακριβώς την ίδια εμπειρία χρήσης των προγραμμάτων ενός υπολογιστή, ανεξαρτήτως μηχανήματος", δηλώνει ο ένας εκ των δύο εμπνευστών του Keepod.

   H αναμενόμενη τιμή του Keepod δε θα ξεπερνά τα 7 δολάρια, ενώ η καμπάνια του στο Kickstarter, ήδη πέτυχε τον πρώτο στόχο συγκέντρωσης 40.000 δολαρίων. Με αυτά τα χρήματα, οι εμπνευστές του, τρέχουν ήδη το πρώτο πιλοτικό πρόγραμμα διάθεσης του Keepod, στα παιδιά του χωριού Mathare, στο Ναϊρόμπι της Κένυας.

   Δείτε πως λειτουργεί το Keepod στο παρακάτω βίντεο παρουσίασής του, στην καμπάνια του στο Kickstarter: 






ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr/

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...