Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Κυριακή 8 Ιουνίου 2014

ΟΙ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΞΕΒΡΑΣΑΝ ΝΕΚΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ Β΄ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ

Οι πλημμύρες ξέβρασαν νεκρούς από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο

Eνα μακάβριο εύρημα έβγαλαν στην επιφάνεια οι τελευταίες πλημμύρες στα Νησιά Μάρσαλ: Οι σκελετοί τουλάχιστον 26 Ιαπώνων στρατιωτών του Β' Παγκοσμίου Πολέμου ξεβράστηκαν στον Ειρηνικό, όταν η ολοένα αυξανόμενη στάθμη του νερού τους παρέσυρε από τα μνήματα στα οποία είχαν ενταφιαστεί.


Σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους το έδαφος των νησιών βρίσκεται μόλις δύο μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας, επομένως με την άνοδο της στάθμης του νερού πλήττονται ακόμα και οι τάφοι των στρατιωτών.
«Υπάρχουν φέρετρα και νεκροί άνθρωποι που έχουν ξεβραστεί από τους τάφους τους. Πρόκειται για σοβαρή κατάσταση», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των Νησιών Μάρσαλ, Τόνι ντε Μπραμ. «Ακόμα και οι νεκροί επηρεάζονται» από την κλιματική αλλαγή, συμπλήρωσε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι οι σκελετοί ανήκουν πιθανώς σε Ιάπωνες στρατιώτες.


Την ίδια ώρα, ακόμα και βόμβες που δεν έχουν εκραγεί και άλλος στρατιωτικός εξοπλισμός έχουν εντοπιστεί τους τελευταίους μήνες, ενώ οι επιστήμονες εκφράζουν ανησυχία καθώς η στάθμη της θάλασσας έχει αυξηθεί κατά περίπου 19 εκατοστά τα τελευταία χρόνια από το λιώσιμο των πάγων.
Τα Νησιά Μάρσαλ είχαν καταληφθεί από τους Ιάπωνες κατά τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο έως ότου εκδιώχθησαν από τους Αμερικανούς. Στα χρόνια που ακολούθησαν, έγιναν θέατρο δεκάδων πυρηνικών δοκιμών. Σήμερα, το νησιωτικό σύμπλεγμα που αποτελείται από 29 ατόλες είναι μια από τις πλέον απειλούμενες περιοχές στον πλανήτη εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής.







ΠΗΓΗ...http://www.iefimerida.gr/

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...