Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΟΥΡΤΙΝΕΣ


Ακαριαία μισάνοιχτες...
Ίσα που ξεφεύγει το βλέμμα του σαν αστραπή, μέσα απ' το ερμητικά κλειστό δωμάτιο.

Ένα παράθυρο, τρεις οι κουρτίνες...

Η μια από μέσα πράσινη βιριδιέν της φύσης....τάχα της αμόλυντης. Βαριά και ηλιοδαρμένη απ’ έξω, κίτρινη και ωχρή. Ύφανσης παλαιάς ίσα που αντέχει η φθαρμένη ίνα.

Η άλλη από μέσα μπλε ιμιτασιόν του ουρανού...τάχα του ασυννέφιαστου. Τσαλακωμένη με λεκέδες απ’ έξω, γκρι σχεδόν άχρωμη. Στιλπνή στο βλέμμα και σαθρή στ’ άγγιγμα.

Και η τρίτη κόκκινη πορφυρή στο μέσα της...τάχα του αγώνα. Λευκή του πάγου απ' έξω να διώχνει κάθε θέρμη. Βαριά, παλιά και σκονισμένη ύφανση.

Τόσα χρόνια μες στο σκοτάδι ξέμαθε τα χρώματα τ ‘αληθινά.

Το κόκκινο θαρρεί πως το γνώρισε στο πρώτο φως του το νεανικό, σαν ένα γέρο μισοπεθαμένο που αγκαλιάζει ένα μωρό και συχνά το παρακινεί άσκοπα στο θάνατο.
Το πράσινο στην πρώτη του σοφή ανδρεία, έτοιμος τότε τάχα για μεγάλες αλλαγές διάμεσες, σε περίπλοκα φαράγγια ψεύτικων ιδεών και νεολιμασμένων. 
Το μπλε εκεί στην ροπή του την πολυεθνική, ατενίζοντας υπερφαγίες ελάχιστων σε βυθούς πλοκαμιών.

Και εκεί στην υστερία της απόγνωσης τον διαπερνά λαχτάρας φως. Τον οδηγεί σε μια κίνηση αργή σαν φύλλο που αναστρέφεται κατά εκεί που χαρίζει δώρα ο ήλιος. Η κουρτίνα ανοίγει και το φως νικά τα αποχρώματα και τις ψεύτο-αποχρώσεις τους και ο Έλληνας...ξαφνικά αρχίζει να βλέπει...

την πολιτική με σάρκα και οστά σαν μια βρωμιάρα γριά γυναίκα που σκαλίζει συνεχώς τη μύτη της εξορίζοντας ελπίδες στους τεράστιους κρατήρες σμήγματος των σπυριών της...

Ίσως το φως να μην το αντέξει, να αρχίσουν να καίνε τα μάτια και σε νέες κουρτίνες πρόθυμες ν'αναζητήσει το ημίφως της ύπαρξής του.

Να δει το μέλλον καταπώς του αρμόζει...σύσκιο!

Κι αν είναι αργά για λέξεις, καθώς όλα έχουν από καιρό ειπωθεί,
ας απολύσουμε τους Σωτήρες Θεούς. Ίσως έτσι το γενεσιουργό ψυχικό κενό θα πληρωθεί με τις αλήθειες που μας τόσο έλλειψαν! 


Γιώργος Κουτσαντώνης - artversion.eu


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...