Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

ΤΑΞΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΩΝ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΩΝ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓ.ΚΕΝΤΡΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ


ΤΑΞΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ                 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφε, συναδέλφισσα,

     Η Ταξική Αγωνιστική Ενότητα (Τ.Α.Ε.) στο Εργατικό Κέντρο Γιαννιτσών καταγγέλλει τις μεθοδεύσεις της πλειοψηφούσας παράταξης στη Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Γιαννιτσών (Ε.Κ.Γ.),που αποτελείται από συνδικαλιστές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ ( ο πρόεδρος του ΕΚΓ                           κ. Βουδούρης) και συνδικαλιστές που μεταπήδησαν πρόσφατα στον ΣΥΡΙΖΑ ( η γραμματέας του ΕΚΓ κ. Ζουρνατζίδου). Οι εκλεγμένοι της Τ.Α.Ε., που συμπορεύονται με το ΠΑΜΕ, είναι εμπόδιο για αυτούς και για αυτόν τον λόγο θέλουν να προχωρήσουν εσπευσμένα σε έκτακτο συνέδριο για την εκλογή νέας Διοίκησης στο  Ε.Κ.Γ. στις 14-15 Ιούνη, ενώ απομένουν άλλα δύο χρόνια μέχρι να εξαντληθεί η θητεία της.

      Επικαλούνται την “εύρυθμη” λειτουργία της Διοίκησης! Για αυτούς εύρυθμη λειτουργία είναι να πετάξουν εντελώς έξω από την Διοίκηση τους εκπροσώπους του ΠΑΜΕ για να μην αποκαλύπτουν τις βρωμοδουλειές τους,  τις συνδιαλλαγές τους με τους εργοδότες (Ακκάς-Ελληνική Υφαντουργία, Carrefour κ.α.), να συνεχίσουν να μην οργανώνουν τον αγώνα των εργαζομένων.

     Είναι συνέχεια των μαγειρεμάτων που έκαναν στις αρχαιρεσίες των Σωματείων, πετώντας έξω εκατοντάδες εργαζόμενους, διαγράφοντάς τους από τα μητρώα. Αποκλείοντας συνδυασμούς που συμπορεύονται με το ΠΑΜΕ, διαλύοντας Σωματεία. Κατά τα άλλα, είναι αυτοί που κόπτονται για τα συμφέροντα της εργατικής τάξης και για την ενότητά της.
     Είναι οι συνδικαλιστές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ που απέμειναν, του ΠΑΣΟΚ που μεταπήδησαν προεκλογικά στον ΣΥΡΙΖΑ, που συνασπίζονται και αντιπαλεύουν από κοινού την δράση και την παρέμβαση του ανυπότακτου αγώνα του ΠΑΜΕ, που δεν διαχωρίζει τους εργαζόμενους με κριτήριο το τι ψηφίζουν, αλλά το κοινό τους συμφέρον για δουλειά, μεροκάματο, προστασία των ανέργων, των συντάξεων, του δημόσιου χαρακτήρα της Υγείας και της Παιδείας.
       Η Τ.Α.Ε. όλο το προηγούμενο διάστημα με τους τρεις εκλεγμένους που έχει στους έντεκα στη Διοίκηση, είναι μοχλός πίεσης μέσα στη Διοίκηση. Αποκαλύπτουμε τον πραγματικό τους ρόλο και τα συμφέροντα που εξυπηρετούν. Παλεύουμε για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην ανάταση του εργατικού – συνδικαλιστικού κινήματος. Το αποδείξαμε με τις παρεμβάσεις μας, κόντρα στην θέληση της εργοδοτικής πλειοψηφίας του Ε.Κ.Γ., στους αγώνες των εργαζομένων του Αρβανιτίδη, της Ελληνικής Υφαντουργίας, των εμποροϋπαλλήλων, κ.α.. Άλλωστε οι ίδιοι ομολόγησαν, ότι αυτό είναι που τους χαλάει τη σούπα και θέλουν το ΠΑΜΕ έξω από το Εργατικό Κέντρο Γιαννιτσών.

Αποδεικνύεται στην πράξη ποιος είναι με το κεφάλαιο και ποιος με τους εργάτες.

        Ο εργοδοτικός - κυβερνητικός συνδικαλισμός είναι το ίδιο επικίνδυνος με την ασκούμενη αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης και έχει τη σφραγίδα της Ε.Ε. 

        Συνάδελφε, συναδέλφισσα,

        Σε καλούμε να ισχυροποιήσεις τα Σωματεία, να συμβάλεις στην μαζικοποίηση τους και την αλλαγή των συσχετισμών δυνάμεων. Να μην νομιμοποιήσεις τις μεθοδεύσεις τους, να τους απομονώσεις, να συμπορευτείς με το ΠΑΜΕ, για να αποκτήσουν προοπτική οι αγώνες της τάξης μας.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...