Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΑΚΩΝ

Η… επανάσταση των ανθρωπάκων

Περιηγείσαι στο fb κι εντυπωσιάζεσαι απ’ την διαχύτως αναβλύζουσα επαναστατική έξαρση. Όλοι με το όπλο «παρά πόδας». Κι όμως η επανάσταση δεν φαίνεται απ’ τη γωνία.

Όλοι και όλες. Οι μανάδες που χρόνια παρότρυναν τα παιδιά τους να μένουν στην «άκρη» κι οι πατέρες που έγλυφαν για να τα διδάξουν το δρόμο της υποταγής και της επίκυψης, κάνοντάς τα τελικά σαν τα μούτρα τους.

Χρόνιοι απεργοσπάστες που μιλάνε για αγώνες… διαρκείας. Μεγαλοκυρίες που κραδαίνουν τους μήνες επισκεψιμότητας στην επαναστατική οργάνωση κατά τη νιότη τους «που ‘δειχνε…». Εξανιστάμενες ευαίσθητες φιλόζωες άνευ ζώου. Τουλάχιστον τετράποδου.

Στρατευμένοι πίσω από αντιπετρελαϊκές ΜΚΟ που χρηματοδοτούνται από τις πετρελαϊκές εταιρείες. Σουφραζέτες που δέχονται ν’ ακούσουν το εξευτελιστικό «Η δε γυνή να φοβείται τον άνδρα» και λάβρες «άθεες» που έχωσαν τα παιδιά τους στην κολυμπήθρα της ανοησίας, αλλά βρίζουν τις φουκαριάρες τις γιαγιάδες που τουλάχιστον δεν κομπορρημονούν.

Ορθολογιστές και ορθολογίστριες του κώλου που αποτείνονται στις πενθερές φιλενάδων τους για να τις… ξεματιάσουν. Φαίνεται πως ο δαίμονας μέθυσε από το, αναζητούμενο, κάλλος τους. Η ενασχόληση των αστερισμών με το… αιδοίο της Πίτσας.

Απονενοημένοι εραστές που σέρνουν το φαλλό τους μη και τον πατήσει καμιά ανόητη. Λάτρεις της τέχνης του copypaste, ανιστόρητοι κι ανίδεοι ειδήμονες, αναλφάβητοι κι αδιανόητοι διανοητές, βιαστές της αισθητικής και της τέχνης.

Ανεκδιήγητοι παπατοπωλητές και πατατοχαριστές που ευελπιστούν στην «καλοσύνη» των αστών.

Κι όλοι μαζί κραδαίνουν το λάβαρο της μιζέριας τους αγνοούντες τα λόγια του ποιητή:

«…Για τα αλλού — μη ελπίζεις—

δεν έχει πλοίο για σε, δεν έχει οδό.

Έτσι που τη ζωή σου ρήμαξες εδώ

στην κώχη τούτη την μικρή, σ’ όλην την γη την χάλασες».


Στέλιος Κανάκης




ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com/

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...