Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ ΤΜΗΜΑ ΓΕΦΥΡΑΣ ΤΟΥ ΠΑΡΙΣΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ "ΛΟΥΚΕΤΩΝ ΑΓΑΠΗΣ"

Magnify Image

Mία από τις πιο εμβληματικές γέφυρες στο Παρίσι εκκενώθηκε, όταν κατέρρευσε τμήμα της υπό το βάρος των χιλιάδων «λουκέτων αγάπης»
   Το τμήμα της γέφυρας Pont des Arts κατέρρευσε το βράδυ της Κυριακής και η αστυνομία φράγισε την περιοχή. 

Magnify Image

Τα «λουκέτα αγάπης» είναι ένα δημοφιλές έθιμο για τους τουρίστες, οι οποίοι κλειδώνουν ένα λουκέτο με τα ονόματά τους στη γέφυρα σαν μια ρομαντική χειρονομία.
   Η γέφυρα ολοκληρώθηκε το 1804, αλλά ξαναχτίστηκε το 1980 αφού είχε υποστεί καταστροφή από τους δύο Παγκοσμίους πολέμους. 

Magnify Image

Εκπρόσωπος της γαλλικής αστυνομίας ανέφερε: «Ένα μεταλλικό τμήμα της γέφυρας έπεσε, ευτυχώς προς τα μέσα και όχι στο ποτάμι. Αν είχε προσγειωθεί σε διερχόμενο πλοίο, τα αποτελέσματα θα μπορούσαν να είναι καταστροφικά.» 

Στην Ευρώπη έχει ήδη ξεκινήσει καμπάνια για να τελειώσει αυτό το ιδιαίτερο έθιμο, καθώς και άλλες γέφυρες σε πρωτεύουσες της Γηραιάς Ηπείρου, αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα. 

Magnify Image



ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr/

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...